Ce spune pozitia de somn a unui copil despre personalitatea sa


Cei mai multi psihologi, pediatri si specialisti in cresterea copilului cad de acord asupra afirmatiei conform careia sanatatea si cresterea armonioasa a copiilor depind foarte mult de orele de somn de care se bucura micutul. Mamicile se straduiesc inca din [...]


Cei mai multi psihologi, pediatri si specialisti in cresterea copilului cad de acord asupra afirmatiei conform careia sanatatea si cresterea armonioasa a copiilor depind foarte mult de orele de somn de care se bucura micutul.

Mamicile se straduiesc inca din perioada in care nazdravanii lor sunt doar niste bebelusi sa-i obisnuiasca pe cei mici sa adopte o pozitie corespunzatoare de somn, astfel incat picii sa se odihneasca asa cum trebuie.

Cu toata stradania lor insa, micutii isi dezvolta odata cu trecerea timpului propriul stil de a dormi si se odihnesc cel mai bine daca adorm in pozitia lor preferata.

Citeste si: Ce spune materia preferata a copilului tau despre el

Te-ai gandit vreodata cat de multe spune aceasta despre nazdravanul tau? Ei bine, in functie de modul in care se aseaza in pat nazdravanul tau, vei putea invata o multime de lucruri despre personalitatea lui.

1. Pozitia fatului

Preferata de 41% dintre oameni, aceasta pozitia de somn tradeaza un copil usor artagos si certaret, dar pe care, daca ajungi sa-l cunosti, il vei indragi instantaneu. Micutul care doarme ca un fat are nevoie de putin timp pentru a se adapta anumitor situatii si pentru a se imprieteni cu oamenii.

2. Pozitia trunchiului de copac

Cei care dorm drepti sunt extrem de sociabili si au darul de a se descurca in orice grup. Mai mult decat atat, copiii care adopta aceasta pozitie in timpul somnului sunt cei care se adapteaza cu usurinta oricarei situatii, stabilind fara prea mult efort legaturi intre oameni sau contexte. 15% dintre oameni dorm astfel.

Citeste si: Cosmaruri sau vise frumoase? Afla cum ii explici unui copil ca viseaza

3. Pozitia suspiciosului

13% dintre oameni adopta aceasta pozitie care le tradeaza scepticismul. Desi la prima vedere par niste persoane foarte deschise si prietenoase, in spatele acestei masti se ascund adesea persoane care pun la indoiala tot ceea ce ii inconjoara. In cele mai multe cazuri, a fi prevazator este un lucru bun. Incearca totusi sa-i explici celui mic ca uneori trebuie sa renunte la acest obicei de a pune totul la indoiala si de a se bucura din plin de ceea ce i se intampla.

4. Pozitia soldatului

Nu multi sunt aceia care dorm in aceasta pozitie. Daca ai totusi un nazdravan caruia ii place sa adorma stand in acest fel, atunci trebuie sa stii ca timiditatea este cuvantul care il reprezinta. Linistit, tacut si introvertit, micutul tau trebuie sa invete sa iasa din carapacea in care se refugiaza, iar tu esti cea mai potrivita persoana care il poate ajuta sa se schimbe. Incearca sa afli care sunt cauzele timiditatii lui si lucrati impreuna pentru a scoate la iveala curajul si indrazneala pe care cel mic sigur le ascunde undeva in interiorul lui.

5. Caderea libera

Copiii care dorm in aceasta pozitie sunt extrem de amuzanti si de bine dispusi. Colefii din jur ii considera sufletul petrecerilor, iar educatoarea sau invatatoarea ii numeste adesea “mascariciul clasei”. Plini de umor, ei reusesc sa le smulga zabetele celor din jur cu o usurinta iesita din comun, asa ca nu poti decat sa te bucuri de personalitatea lui efervescenta si sa profiti de ea pentru a-i alege un hobby pe masura.

Citeste si: Afla unde este indicat sa doarma bebelusul

6. Pozitia stea de mare

Nazdravanii care dorm in pozitia stelei de mare sunt si vor fi niste ascultatori desavarsiti. Deschisi catre problemele celor din jur si mereu dornici sa-si ajute apropiatii, micutele stelute pot avea un viitor stralucit in domeniul psihologiei sau sociologiei. Tot ce trebuie sa faci este sa fii cu mare bagare de seama insa, deoarece oamenii ar putea profita de bunatatea lor si l-ar putea rani.

 Micutul tau cum doarme? Se potriveste pozitia de somn pe care o prefera cu tipul lui de personalitate? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies