Cum sa te descurci pe parcursul anului scolar daca esti mama vitrega

Experienta primelor zile de scoala poate fi stresanta pentru orice mamica, iar pentru o mama vitrega lucrurile nu stau diferit. A ocupa aceasta pozitie presupune multa grija, atentie si intelegere, iar sprijinul pe care il poti oferi, daca te afli in aceasta situatie, este la fel de semnificativ ca sprijinul mamei naturale.
Cum sa te descurci pe parcursul anului scolar daca esti mama vitrega

Asa cum a durat ceva timp pana cand micutul s-a acomodat cu prezenta ta, asa se va intampla si in aceasta etapa importanta pentru el.Totusi, prima zi de scoala poate reprezenta un moment amuzant atat pentru tine, cat si pentru el, asa ca profitati la maxim de noul an de invatamant.

Inainte de a face vreun pas in ceea ce priveste activitatea micutului tau, trebuie sa-i intelegi nevoile si legaturile cu parintii naturali. Nicio relatie nu seamana cu alta, insa exista cateva sfaturi pe care le poti urma pentru a rezista cu brio primei zile de scoala, avand in vedere conditia ta:

1. Daca tu si partenerul aveti copii mai mici, lasa-l pe cel mare sa-i tutorieze. Timpul in care isi vor face temele se va reduce la jumatate, iar cu ocazia orelor de studiu micutii se vor putea imprieteni.

In plus, sentimentul de putere si autoritate il va face pe copilul vitreg sa se simta important si apreciat.

2. Pune la punct impreuna cu partenerul tau regulile privitoare la teme, ore de stingere, sarcini casnice si sume de bani primite pentru efectuarea acestora. Arata-le tuturor copiilor un tratament egal, indiferent ca sunt naturali sau vitregi.

Nu in ultimul rand, tine minte ca in momentul in care ii desemnezi sa lucreze pentru o cauza comuna, cei mici se vor simti mai uniti si vor colabora mai bine.

3. A te implica in activitatile scolare, in calitate de mama vitrega, poate reprezenta o atitudine delicata deoarece nu vrei sa calci pe nimeni pe bataturi. Cea mai buna solutie este sa-i lasi pe parintii naturali sa frecventeze sedintele si sa vorbeasca, la nevoie, cu invatatoarea.

De cealalta parte, nu ezita sa mergi la serbari sau spectacole si nici sa-i ajuti pe cei mici in cazul in care acestia iti solicita asistenta cand vine vorba de subiecte legate de scoala.

Esti mama vitrega? Cum te descurci cu micutul? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii.

Lavinita (2012-10-23 00:14:23)
Imi plac articolele voastre,sunt de mare ajutor. Eu sunt mama vitrega,ma implic in educatia micutei iubitului,de cand avea 2 anisori.Acum a inceput scoala si e mai complicat.Incercam s- o facem sa doarma la 22.30 cel mai tarziu,pentru ca la 7.30 se trezeste. .E foarte greu s-o facem sa doarma in patul ei,negociaza sa doarma in patul nostru,iar dupa aceea s- o ducem la ea.Peste noapte vine din in patul nostru,iar tatal cedeaza,pleacand la ea,uneori o lasa sa doarme cu mine din principu,evitand discutiile cu ea.Eu ii reposez ca trebuie sa fie mai ferm,s-o faca sa doarma la ea in pat.De multe ori ii justifica comportamentul indisciplinat,pentru ca e un copil cu parinti separati.Copilul trebuie sa fie educat sa respecte orele de masa,de somn,de igiena. Educatia e importanta,dar caracterul copilului e alta tema delicata,ea e o fetita plina de energie,cu un caracter puternic,e destul de greu s- o convingem sa faca ce-i spunem.Uneori sunt dura cu ea,iar tatal are impresia ca ma comport ca o mama vitrega.Asta ma doare,n- o fac din rautate o fac pentru ca vreau sa ii impun principii morale.Eu o iubesc din tot sufletul,iar uneori mi se pare nedrept sa mi se spuna” nu esti mama ei,asta n-o poti sa faci…etc”.Sunt constienta ca nu sunt mama biologica,ca pot interveni pana la un punct in educatia ei.Daca as fi mama adevarata as putea s-o pedepsesc,sa fortez mai mult lucrurile.Daca o sa avem un copil cred c-o sa fie mai complicat.
Mizerie care costă milioane de euro, în spitalele de stat. Spitalul Județean Constanța, tabloul perfect al jafului
Recomandari