Lucruri despre igiena intima pe care trebuie sa le stie orice femeie


Daca exista niste lucruri legate de igiena intima despre care ti-e rusine sa intrebi un medic specializat, iti venim in ajutor cu o serie de informatii pe care orice femeie trebuie sa le stie si, mai ales, sa le aplice cand vine vorba despre sanatatea ei intima.


Igiena intima a unei femei se afla in stransa legatura cu o toaleta intima realizata corect si regulat. Aceasta din urma are, de regula, doua componente, ambele foarte importante si necesare: toaleta intima externa si cea interna.

Prima se face o data sau de 2 ori pe zi, cu apa si sapun sau geluri speciale. Atentie insa, pentru ca regiunea este foarte sensibila se prefera un sapun/ gel special, preferabil fara parfum.

Toaleta intima interna (la nivelul vaginului)/ sau irigatia vaginala) se face cu ajutorul unui irigator special conceput si cu o solutie speciala a carei concentratie de substanta activa poate fi controlata; se face mai rar decat cea externa, o data sau de doua ori pe saptamana, pentru a nu modifica mijloacele de aparare proprii ale organismului. Desigur, in cazul in care urmezi un tratament prescris de medic, trebuie sa respecti recomandarea medicala si in ce priveste frecventa toaletelor intime.

Excesul nu e niciodata benefic intrucat poate elimina secretiile normale din vagin care au rol protector contra infectiilor. Echilibrul si masura sunt reteta succesului.

Igiena intima este necesara oricarei fete/ femei, inca de la nastere. Gesturile specifice insa difera in functie de varsta, in perioada pre-adolescenta aplicandu-se doar toalete intime externe.

Daca, initial, pentru nou-nascute si fetite se aplica doar obiceiurile de igiena intima externa, odata cu adolescenta si aparitia menstruatiei devine necesara si toaleta intima interna.

Este recomandata toaleta intima interna in special dupa menstruatie, dupa un contact sexual accidental/cu partener ocazional, dupa un tratament local cu ovule, pentru a spala resturile de ovul si conform recomandarilor medicului ginecolog, daca te afli in timpul unui tratament.  

In ceea ce priveste igiena intima la menopauza, aceasta consta in toaleta zilnica a organelor genitale externe, spalaturile vaginale nemaifiind necesare decat in conditiile in care anumite afectiuni le solicita.

Toate acestea suna un pic complicat? Daca ai nevoie de ajutor in a tine minte toate aceste sfaturi, exista instrumente "la purtator" la care poti apela. Un exemplu in acest sens este aplicatia de smartphone Rosa Care. In aplicatia Rosa Care regasesti aceste informatii explicate foarte clar si concis, precum si multe alte functii utile. 

Poti sa-ti setezi si remindere pentru igiena sau tratamentele specifice pe care le urmezi. Aplicatia Rosa Care este disponibila gratuit pentru smartphones, atat pentru iOS cat si pentru Android. Daca ti-ai instalat-o, ne-ar placea foarte mult sa aflam parerea ta!

Acesta este un articol publicitar.

  • Lucruri despre igiena intima pe care trebuie sa le stie orice femeie

related posts

Modifică setările cookies