Ingrijirea danturii bebelusului. Cat de importanti sunt primii dinti si cum ii ingrijim

Numerosi parinti nu-si dau seama ca primii dinti ai bebelusilor trebuie sa fie ingrijiti la fel de atent ca dintii adultilor.  Pe langa rolul evident al acestora pentru mestecat si vorbit, dintii sunt importanti pentru dezvoltarea corespunzatoare a maxilarului si [...]
Ingrijirea danturii bebelusului. Cat de importanti sunt primii dinti si cum ii ingrijim

Numerosi parinti nu-si dau seama ca primii dinti ai bebelusilor trebuie sa fie ingrijiti la fel de atent ca dintii adultilor.  Pe langa rolul evident al acestora pentru mestecat si vorbit, dintii sunt importanti pentru dezvoltarea corespunzatoare a maxilarului si rezerva spatiile necesare pentru dintii permanenti ce vor aparea mai tarziu.

Cariile dentare pot conduce la pierderea dintilor incepand chiar de la 12 luni. Cariile cu debut precoce pot fi cauzate de perioadele indelungate in care bebelusul suge dintr-un biberon cu lapte sau suc indulcit pe parcursul zilei sau de consumul unor astfel de lichide inainte de a adormi. Daca este necesar ca bebelusul sa bea lichide inainte de a dormi, dati-i sa consume apa fiarta si racita (sau apa fiarta si racita dupa ce a baut biberonul cu lapte praf aferent orei respective).

Ingrijirea danturii bebelusului:

  • Incepeti sa spalati dintii imediat dupa ce acestia apar.

Stergeti-i usor cu o bucata de material textil moale atunci cand ii faceti baita.

  • Treceti apoi la o perie de dinti cu peri moi si apa. (Nu exista perii speciale create pentru bebelusi).
  • Tineti bebelusul in pozitia sezand, sprijinit de dumneavoastra, cu fata la oglinda din baie pentru a putea vedea ca-l spalati pe dinti.
  • Lasati bebelusul sa se joace cu peria de dinti in timp ce va priveste spalandu-va pe dinti. (Vor invata sa se spele pe dinti mai repede).
  • Incepeti prin a utiliza o cantitate de pasta de dinti pentru copii cu nivel redus de fluor, de dimensiunea unui bob de mazare, numai dupa ce copilul a invatat sa scuipe.
  • Limitati cantitatea de alimente dulci din alimentatia copilului.

Pentru mai multe informatii intra pe www.panadolbaby.ro.

Mii de oameni au protestat în București și în țară. Manifestanții au cerut demisia lui Liviu Dragnea
Recomandari