Adio puncte negre! Ce trebuie sa faci ca sa ai un ten curat, fara imperfectiuni


1, 2, 3, 4....si numaratoarea nu se mai termina! Te-ai saturat sa te uiti in oglinda si in locul unei fete luminoase, sa vezi doar negru in fata ochilor? Specialistii Phyt's iti vin in ajutor.


O problema cu care majoritatea femeilor se confrunta este cea a punctelor negre: nu dor, nu sunt o afectiune grava a pielii, insa din punct de vedere estetic sunt o adevarata corvoada – sunt dificil de indepartat si de multe ori reapar chiar cand crezi ca ai scapat de ele.

Praful, poluarea, stresul, excesul de sebum si dilatarea excesiva a porilor sunt doar cativa dintre factorii care pot afecta pielea si pot creste astfel predispozitia pentru aparitia punctelor negre.

Cunoscute si sub numele de „comedoane deschise”, punctele negre sunt de fapt pori mariti in care exista depuneri de praf si sebum, care sub actiunea aerului din atmosfera, se oxideaza si capata astfel culoarea specifica. Cel mai frecvent acestea apar in zonele cu exces seboreic: pe frunte, nas si barbie, denumite si „zona T” a fetei.

Cu toate acestea, contrar conceptiei populare, punctele negre nu sunt un indicator al unui exces de grasimi din organism, asa ca nu dispar daca adoptati o dieta fara grasimi, ci cu ajutorul unui regim atent de ingrijire a pielii. Iata cum trebuie sa procedezi ca sa scapi de ele:

Demachierea

Putine dintre noi realizeaza ca obiectele pe care le folosim zilnic pot afecta pielea si chiar determina aparitia problemelor comune ale tenului: acneea si punctele negre. De exemplu, fata de perna, desi poate parea curata la prima vedere, acumuleaza peste noapte murdarii, praf si uleiuri care ajung in fiecare seara pe fata.

Acelasi este cazul telefoanelor mobile, care intra zilnic in contact cu pielea. Tocmai de aceea, pentru a evita surplusul unor astfel de impuritati , este important sa va demachiati in fiecare seara si sa mentineti cat mai curate obiectele care inevitabil va ating pielea.


Tonifierea

Lotiunea tonica vine in completarea procesului de demachiere, ajutand la eliminarea resturilor de machiaj, praf si celule moarte. Datorita efectului astringent, aceasta are si rolul de a elimina excesul de sebum, mentine pH-ul natural al pielii si reduce polii dilatati, principalele cauze ale aparitiei punctelor negre. O solutie alternativa lotiunilor tonice, care uneori pot avea o actiune prea agresiva, sunt lotiunile de curatare. 


Exfolierea

Este o alta etapa a ingrijirii pielii, peste care nici o femeie nu trebuie sa treaca, indiferent de varsta sau tipul tenului. Aceasta ajuta la eliminarea excesului de sebum, indepartarea celulelor moarte si curatarea porilor – principalele cauze care determina aparitia punctelor negre. Un gomaj simplu, cu ajutorul unor produse care contin particule abrazive este suficient pentru a oferi tenului un aspect mai stralucitor si mai luminos. 


Hidratarea si ingrijirea de noapte

Raman regulile de aur pentru o piele sanatoasa si fara probleme! Desi tenul gras este mai predispus catre aparitia punctelor negre, nu inseamna ca nu trebuie hidratat. La fel, un ten gras nu inseamna si un ten hidratat, din contra: atunci cand pielea este deshidratata, glandele sebacee produc mai mult sebum.

De asemenea, este important de retinut ca in timpul noptii, pielea se regenereaza si isi reface tesuturile afectate in timpul zilei si este lasata sa respire, tocmai de aceea este recomandat ca ingrijirea de noapte sa fie suplinita cu un ser sau masca tratament pentru a grabi aceste procese naturale. In cazul persoanelor care se confrunta cu problema punctelor negre sau a excesului de sebum, se recomanda folosirea serurilor, datorita texturilor mai usoare. 

  • Adio puncte negre! Ce trebuie sa faci ca sa ai un ten curat, fara imperfectiuni

related posts

Modifică setările cookies