Ce se poate intampla cu parul tau daca nu il mai speli cu sampon. Stiai lucrurile acestea?

Sa nu te mai speli pe cap cu sampon atat de frecvent s-a transformat intr-o adevarata moda. Ai auzit zvonuri, poate ca ai citit chiar cateva articole legate de acest subiect, insa ai avea curajul sa incerci? Uite ce se poate intampla cu parul tau daca nu il mai speli, potrivit PureWow.
Ce se poate intampla cu parul tau daca nu il mai speli cu sampon. Stiai lucrurile acestea?

1. Parul va fi (probabil) mai putin gras. Da, in primele doua saptamani va arata destul de rau. In cele din urma insa, scalpul nu va mai produce atat de mult sebum, iar suvitele tale vor fi mai stralucitoare si lucioase in mod natural. Foliculii pot fi antrenati sa se comporte altfel, insa e nevoie de rabdare daca vrei sa testezi aceasta metoda.

2. Parul iti va mirosi, in schimb, mai urat. Avand in vedere ca nu le vei mai spala cu sampon, firele tale vor ramane impregnate cu toate aromele posibile. Fum, mancare... toate se vor acumula si le vor da un miros neplacut. Daca vrei sa iei o pauza de la spalatul cu sampon, continua totusi sa-l cureti cu apa si, o data pe saptamana, fa-ti o masca pe baza de bicarbonat de sodiu si otet de mere.

3. Vei scapa de firele despicate. In momentul in care vei lua o pauza de la spalatul pe cap, cuticulele parului vor fi mai putin "agitate", ceea ce inseamna ca nu se vor mai despica la fel de tare ca de obicei.

4. Firul de par va deveni mai gros si mai plin de volum in mod natural. Produsele cosmetice inlocuiesc uleiurile naturale cu substante chimice de hidratare, care duc la o subtiere a parului. Asadar, daca vei renunta la ele, vei avea o podoaba capilara mai bogata.

5. Daca esti vopsita, culoarea va rezista mai mult. Neatacata de substantele din sampon, vopseaua va dura mai mult, iar culoarea se va mentine mai stralucitoare si intensa pentru mai mult timp.

6. Parul va fi mai usor de aranjat. Cand e proaspat spalat, e alunecos si greu de "imblanzit", insa dupa cateva saptamani de pauza, parul va deveni mai simplu de impletit, coafat si stilizat.

Recomandari