Ce trebuie sa stii daca iti vopsesti parul acasa

Culoarea parului ne ajuta sa le transmitem celorlalti mesaje despre personalitatea noastra si despre stilul de viata. Sa alegi culoare potrivita atunci cand iti vopsesti parul este la  fel de important ca alegerea unei tunsori potrivite. Industria vopselelor de par a evoluat foarte mult in ultimii ani si acum ai la dispozitie o gama vasta de produse de colorare a parului, de la vopseaua clasica pana la spuma.
Tag-uri:
Ce trebuie sa stii daca iti vopsesti parul acasa

Pentru ca vopsitul intr-un salon de infrumusetare poate sa coste destul de mult, de multe ori femeile prefera sa se vopseasca acasa. Dar nu intotdeauna rezultatele sunt pe masura asteptarilor. Uneori tot ce reusim este sa  obtinem o culoare dezastruoasa si un aspect groaznic al firului de par. Iata tot ce trebuie sa stii ca vopsitul acasa sa fie un succes.

1.    Alege tipul de vopsea care ti se potriveste. Ai de unde alege. Exista vopsele temporare, semi-permanente si permanente. De asemenea, poti alege dintre vopselele clasice si spume.

2.     Asigura-te ca nuanta pe care ai ales-o se potriveste cu tenul tau si gandeste-te daca nu cumva actuala ta culoare nu va afecta rezultatul final.

3.    Citeste cu atentie instructiunile si fa totul respectand  aceste instrctiuni. Respecta timpul de mentinere a vopselei pe par. Daca vrei o nuanta mai puternica si mai intensa, poti mari durata de mentinere a vopselei pe par.

4.    Actualele produse de colorare a parului sunt mai “blande” cu parul tau dar asta nu inseamna ca nu pot avea efecte negative asupra scalpului si a firului de par asa ca nu uita sa verifici daca nu cumva esti alergica la unul dintre ingredientele produsului pe care l-ai ales, mai ales daca incerci o marca noua.

5.    Nu folosi vopsea de par daca ti-ai colorat parul inainte folosind henna, deoarece noua vopsea nu se va prinde de fierul de par, deoarece henna contine saruri metalice care raman in firul de par si care se activeaza in contact cu alte produse chimice provocand o incalzire exagerata care iti va afecta parul.

6.    Daca nu ti-a iesit culoarea pe care o doreai, incearca sa nu te mai vopsesti cel putin o luna ca sa nu iti deteriorezi parul.

Recomandari