Cum sa ai fata, gat si maini superbe. Metoda la care apeleaza vedetele si nu numai


Ai observat ca fata, gatul si mainile nu mai au rotunjimile si elasticitatea de alta data? Au inceput sa apara linii adanci in jurul gurii sau ochilor? Te supara urmele lasate de acnee, imperfectiunile ca urmare a unor rani, cicatrici?


"Exista proceduri minim-invazive care cu ajutorul substantelor de umplere pot da volum acolo unde acesta lipseste, pot modifica conturul fetei, al buzelor si al pometilor si pot umple ridurile, netezindu-le.", spune chirurgul estetician Vangelis Vasalos, medic in cadrul Medicover Hospital.

Substantele de umplere (fillerele) cel mai des utilizate sunt cele temporare (bazate pe colagen si acid hialuronic), semi-permanente si permanente (au in compozitie colagen si polimetilmetacrilat). Avantajele folosirii lor sunt rezultatele imediate, riscurile limitate si timpul redus de recuperare.

Care este diferenta dintre colagen si acid hialuronic? 

Principala cauza interna a pierderii elasticitatii si fermitatii pielii este scaderea nivelului de colagen din piele, care descreste dupa 20 de ani. Aceasta proteina naturala ofera vitalitate, fermitate si un aspect sanatos pielii.

"Pe langa scaderea nivelului de colagen propriu pielii, pe masura ce trece timpul, se reduce si capacitatea acesteia de a retine apa, ceea ce duce la o piele mai uscata, mai sensibila si la acutizarea ridurilor, lucru care se poate rezolva cu simpla injectare de acid hialuronic", spune chirugul estetician Vangelis Vasalos.

Intre colagen si acid hialuronic nu exista diferente majore pentru ca ambele sunt substante care se gasesc in organism si sunt folosite pentru a da volum, colagenul fiind insa primul aparut pe piata.

Ce sunt substantele de umplere permanenta? 

Substantele de umplere permanente sunt facute din polimetilmetacrilat (PMMA) alcatuit din microsfere care nu sunt absorbite de corp. Substantele contin si colagen si se recomanda folosirea lor pentru zone unde pielea este mai groasa (pliurile nasolabiale). Nu este recomandata folosirea lor in jurul ochilor sau a buzelor.

Indicatii inainte de interventie si recuperarea 

Chiar daca nu e o procedura estetica complicata, e necesar totusi ca cel putin sase saptamani inainte de procedura sa renunti la fumat pentru a te recupera mai bine si mai repede. De asemenea, hidrateaza-te cat mai mult atat inainte, cat si dupa procedura si evita medicamentele anti-inflamatorii sau aspirina deoarece pot creste riscul sangerarii", spun Vangelis Vasalos.

Cel mai important insa, atat inainte de interventie, cat si dupa, este sa respecti recomandarile medicului pe care l-ai ales astfel incat sa reduci cat mai mult posibilele riscuri si sa facilitezi vindecarea completa si sigura.

Dupa interventie exista riscul de invinetire minima si inrosire a zonei injectate, precum si posibilitatea de a dezvolta mici ridicaturi in jurul zonelor injectate sau durere acuta in proximitatea locului.

Cat dureaza rezultatele? 

Chiar daca rezultatele sunt vizibile imediat, in functie de tipul de substanta folosita efectele procedurii de umplere pot dura intre 2 luni si 5 ani. De exemplu, cele bazate pe colagen intre 2-4 luni, cele bazate pe acid hialuronic intre 6 luni si 1 an, in timp ce substantele de umplere semi-permanente rezista intre 1 an si 1 an si jumatate, iar cele permanente sunt inca vizibile dupa 5-6 ani.

Costul unor astfel de interventii porneste de la 250 euro.

related posts

Modifică setările cookies