Vrei un zambet mai stralucitor? La cat timp este recomandata albirea profesionala. Sfaturi de la dr. Anca Vereanu, "Doctorul Casei"


Cu totii ne dorim dinti cat mai albi, ca al vedeteleor de la Hollywood, si suntem dispusi sa testam tot ce gasim pe piata. Gresit! Putem face mai mult rau decat bine. Iata ce sfaturi ne da dr. Anca Vereanu, "Doctorul casei". 


"Albirea este foarte la moda si ea nu ar trebui facuta mai des de 2 ani. Sunt pacienti care o solicita mai des, dar se expun riscului de aparitie a cariilor multiple si la afectarea smaltului dentar. Totusi, daca albirea a fost facuta mai des, recomand cure de fluorizare locale care se fac in cabinet prin aplicarea de geluri cu Fluor pentru adulti timp de 3-5 minute", spune Doctorul casei.

"Exista pacienti la care albirea nu are un efect spectaculos, cum si-ar dori. Trebuie spus ca acest lucru depinde mult de nuanta de culoare pe care o are initial. Am constatat ca cei care au dintii in nuante de alb gri raspund mai bine la albire decat cei cu dintii spre galben, dar nu este o regula generala".

"Cei carora nu le-a functionat albirea si isi doresc zambetul de Hollywood trebuie sa opteze pentru fatetele din ceramica sau portelan care pot fi foarte albe si de asemenea pot fi facut in forme ideale. In plus, cine vrea dinti perfecti nu ar trebui sa fumeze".

Despre ce ne veti vorbi duminica. in prima editie "Doctorul casei"?

In prima editie voi aborda 2 teme. Prima eminamente medicala: tehnica chirurgiei laparoscopice. Am ales aceasta tema pentru ca laparoscopia este deja o procedura cat se poate de des intalnita in clinicile medicale si am vrut s-o prezint astfel incat sa o inteleaga fiecare.

Ideea mi-a venit intr-o zi cand cineva m-a intrebat de ce o sa-i faca ei doctorul 3 gauri ca sa-i scoata apendicele si de ce nu-i face o singura taietura mai lunga cum are toata lumea... Si asa m-am gandit ca si pe mine ma intreaba lumea in cabinet lucruri despre care eu ma astept sa le stie, dar de fapt n-au de unde sa le afle. Am fost intr-o sala de operatii unde am asistat, filmat si am pus 1000 de intrebari ca sa aflu si eu ce-i cu tehnica de chirurgie laparoscopica care usureaza mult viata pacientilor si refacerea este una mai rapida decat o operatie cu taieturi clasice.

A doua tema este una de interes larg, de la tineri de15-16 ani, la maturi si consta in tot ce poate avea legatura cu tatuajele: cum se fac, unde se fac, cum se scot, cu ce si unde se scot, consecintele pe tremen lung atat fizice, sociale, cat si psihologice. Am filmat intr-un salon de tatuaje cum se face un tatuaj, apoi am vorbit cu doctori despre cum se scoate un tatuaj. Am filmat chiar cum se scoate si avem si o parere a unei tinere care ne povesteste despre experienta ei legata de tatuajul pe care l-a facut la 16 ani, cu numele primului iubit si cum a incercat de 10 ori sa-l scoata pana la 28 ani si n-a reusit... pentru ca nu s-a dus unde trebuie.

Vezi mai multe despre "Doctorul Casei" si subiectele discutate de dr. Veereanu pe Facebook.

related posts

Modifică setările cookies