Experiment cu rezultate neasteptate. Ce se intampla daca nu te speli timp de 6 saptamani

Te-ai gandit vreodata sa renunti complet la ritualul tau de infrumusetare si sa te supui unui experiment neobisnuit? Vezi la ce rezultat a ajuns o femeie care nu s-a spalat timp de sase saptamani.
Experiment cu rezultate neasteptate. Ce se intampla daca nu te speli timp de 6 saptamani

Nicky Taylor are 42 de ani, locuieste in Kidderminster, Anglia, alaturi de cei trei fii ai ei si lucreaza in televiziune, intr-un departament care se ocupa cu realizarea documentarelor. Asemeni altor milioane de femei din intreaga lume, Nicky are ritualul ei de infrumusetare si petrece zilnic cateva ore bune in fata oglinzii.

Constienta de sumele mari de bani pe care le cheltuieste anual pentru achizitionarea produselor cosmetice necesare ingrijirii ei zilnice, Nicky a hotarat sa faca un experiment asupra propriului corp si sa renunte timp de sase saptamani la tot ceea ce presupune produse destinate curatarii pielii, parului si dintilor.

Dupa doar cateva zile in care nu s-a spalat deloc, Nicky a fost pe punctul de a renunta la acest experiment, insa a decis pe ultima suta de metri ca cel mai bine ar fi sa duca la bun sfarsit ceea ce a inceput. Timp de sase saptamani, femeia a renuntat complet la viata ei sociala si a refuzat sa onoreze orice invitatii la evenimente, iesiri cu prietenii sau sedinte cu parintii.

Lui Nicky i-a fost teama de reactia celorlalti, care probabil ar fi privit-o intr-un mod diferit sau i-ar fi adresat inclusiv cateva jigniri din cauza mirosului puternic, astfel incat a preferat sa se retraga complet din activitatile ei zilnice si sa se dedice complet doar experimentului.

Desi cele sase saptamani in care femeia a renuntat complet la produsele de ingrijire personala au fost un chin pentru ea, rezultatul obtinut in urma evitarii folosirii acestora a fost total neasteptat.

In urma experimentului efectuat asupra propriei persoane, medicul femeii a supus-o pe aceasta unor teste de sange, iar rezultatul nu a fost intocmai ingrijorator. Se pare ca desi au fost identificate de 5000 de ori mai multe bacterii pe suprafetele testate, totusi nu au fost gasiti E.coli sau streptococi.

"Nu mai vreau sa fac vreodata un astfel de experiment, pentru ca iti afecteaza prieteniile, relatiile personale si inclusiv increderea in tine. In acelasi timp insa, mi s-a demonstrat faptul ca nu este nevoie sa-mi cumpar atat de multe produse cosmetice. Am fost uimita sa aflu ca pielea mea a aratat cel mai bine de pana acum dupa ce timp de sase saptamani nu am spalat-o si nu am folosit creme hidratante.", a declarat Nicky.

La New York, americanii îi dedică lui Brâncuși o expoziție. În România, vicepremierul taie panglica la replici
Recomandari