4 motive pentru care e bine sa mananci ciocolata

Ciocolata este, probabil, detinatoarea unui straniu record: cel mai iubit si, totodata, cel mai urat desert din lume. Daca pana acum te-ai abtinut sa o consumi din motive dietetice, iti oferim 4 scuze sanatoase pentru care sa o reintegrezi in regimul alimentar
4 motive pentru care e bine sa mananci ciocolata

1.    E un aliment…dietetic

Studiile au demonstrat ca cacaua naturala, care are mai multi flavonoizi (antioxidanti anticancerigeni) decat cacaua olandeza, poate limita numarul caloriilor pe care le consumi pentru ca anuleaza efectul anumitor enzime digestive. Astfel se evita absorbtia si depunderea de grasimi. Desi aceste studii s-au efectuat deocamdata doar in eprubeta si nu pe oameni, cercetatorii sunt de parere ca rezultatele vor fi aceleasi.

2.    Este sanatoasa pentru inima

Un studiu publicat de Universitatea Harvard in 2010 a demonstrat ca femeile care mananca 30 sau 60 de grame de ciocolata pe saptamana au cu 32% mai putine sanse sa sufere de boli de inima decat cele care nu mananca ciocolata deloc.

Este posibil ca flavonoizii continuti de cacao sa ajute la eliberarea de oxid nitric – o substanta care ajuta la dilatarea si relaxarea vaselor de sange. Astfel, sangele circula mult mai usor si scade presiunea arteriala. Oxidul nitric duce si la subtierea sangelui si ii reduce tendinta de a forma cheaguri, scazand, astfel, si riscul unui infarct.

Mai mult decat atat, unii flavonoizi continuti de cacao (catechinele si epicatechinele), care se mai gasesc in vinul rosu si ceaiul verde, sunt cunoscuti pentru proprietatile lor antioxidante si sanatoase pentru inima. 

3.    Te face sa zambesti

OK, nu este un motiv medical, dar potrivit unui studio britanic, 60% dintre femei au pus ciocolata pe primul loc in topul lucrurilor care le face sa zambeasca. Iar acest lucru are, evident, un efect pozitiv asupra psihicului tau.

Daca erai curioasa, in topul barbatilor pe locul I era…friptura.

4.    Te ajuta sa vezi mai bine

Cand cercetatorii le-au oferit participantilor la un studiu ciocolata neagra, acestia au distins mai bine elemente pe un fundal de culoare asemanatoare si au detectat mai repede directia unor puncte miscatoare (doua teste importante pentru conducerea nocturna) decat atunci cand au fost serviti inainte de teste cu ciocolata alba. Oamenii de stiinta cred ca flavonoizii imbunatatesc vederea.

 

Schimbare uriasa la Windows! Ce vei vedea cand vei deschide calculatorul A renuntat la sutien si a ramas doar in bikini: Cum a facut show un model brazilian! FOTO

Horoscopul saptamanii 1-7 septembrie 2014. Cum stati cu banii, dragostea si sanatatea in aceasta perioada

Recomandari