Care sunt beneficiile ceaiului si cat ar trebui sa bei zilnic

Ceaiul, consumat zilnic, creste imunitatea organismului si scade riscurile de tumori pe creier si de accident vascular cerebral. Pentru a avea efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei cani de ceai.
Care sunt beneficiile ceaiului si cat ar trebui sa bei zilnic

Ceaiul reduce riscul de accident vascular cerebral - Un studiu realizat timp de 15 ani in Olanda a stabilit ca un consum regulat de ceai negru fara lapte reduce riscul de accident vascular cerebral. Cercetatorii au stabilit ca antioxidanţii din ceaiul negru ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau, care se depune pe artere si creste riscul de accident vascular cerebral si atac de cord.

Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii a stabilit, de asemenea, ca o cantitate de cinci cani de ceai negru pe zi reduce nivelul colesterolului rau cu 11%. De asemenea, antioxidantii din ceai imbunatatesc circulatia sanguina.

Ajuta digestia - Ceaiul verde (facut din frunze neprocesate) ajuta sistemul digestiv. Stimuleaza contracţiile intestinale, ajuta si la slabit si incetineste asimilarea grasimilor rele pentru organism cu 30%. Si ceaiul de menta este bun pentru digestie, iar cel de ghimbir este bun impotriva greturilor.

Imbunatateste funcţiile creierului - Ceaiul negru imbunatateste capacitatea de concentrare. Un studiu al Universitaţii din Northumbria a relevat ca taninul si cofeina din ceaiul negru imbunataţesc funcţiile congnitive. Intr-unul dintre teste, cei care au baut doua cani cu ceai s-au descurcat mai bine decat cei care au baut bauturi placebo.
Un alt studiu, al Colegiului Imperial, a stabilit ca persoanele care beau mai mult de 100 de militri de ceai sau cafea pe zi prezinta un risc cu 34 la suta mai mic de a avea o tumora pe creier

Vezi ce alte efecte pozitive are ceaiul si cum ar trebui consumat pe www.mediafax.ro.
 

Mii de oameni au protestat în București și în țară. Manifestanții au cerut demisia lui Liviu Dragnea
Recomandari