Ce analize trebuie sa faci ca sa iti gasesti anticonceptionalele potrivite


"Este bine ca o femeie atunci cand incepe un tratament cu anticonceptionale sa faca niste analize pentru ficat, sa faca o hemograma, transaminaze si sa afle daca sufera de o anumita boala a sangelui care se numeste trombofilie. Este o afectiune genetica si duce la coagularea sangelui. Anticonceptionalele o pot agrava. Pot aparea complicatii grave", spune medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu.


Exista acum o moda ca anticonceptionalele sa fie prescrise alaturi de pilule hepatoprotectoare. "Hepatoprotectoarele nu trebuie asociate din start cu anticonceptionalele. Nu este o agresiune atat de mare a ficatului, iar daca femeia isi face analize o data pe an asa cum este corect, orice incarcare a ficatului se va vedea si se va face o pauza de pilule. Acum exista mijloace de protectie moderne, cum ar fi inelul contraceptiv vaginal , care nu afecteaz ficatul", spune medicul ginecolog.

Mitul conform caruia anticonceptionalele ingrasa nu mai este valabil. "Femeile, in general, la ultimele tipuri de pilule nu se mai ingrasa. Pilulele moderne nu mai au efectul secundar de a retine apa", spune Ruxandra Dumitrescu.

Pilulele contraceptive au multiple efecte benefice, dar luate “dupa ureche” ne pot crea mari probleme. Ca sa nu ajungem la spital in stare critica, inainte sa apelam la ele, trebuie sa consultam doctorul ginecolog si sa facem cateva analize de sange.  

Citeste si:

Ce anuleaza efectul pilulei contraceptive

Pilulele contraceptive, mai periculoase decat par. Uite ce risti!

Pastilele contraceptive, popular zis, “ingroasa” un pic sangele. Exista femei care au probleme de coagulare. In organismul nostru, exista anumite proteine care controleaza coagularea sanguina. Daca acele proteine nu isi fac treaba, sangele se poate coagula rapid si exista risc de tromboza, de coagulare intravasculara, cu anumite blocari vasculare si chiar de accident vascular sau infarct. O femeie care vrea sa ia pastile contraceptive trebuie in primul rand sa faca un test de coagulare. E un set de analize de sange, se face pe nemancate”, a spus pentru www.perfecte.ro dr. Indiana Dinca.

Medicul ginecolog a explicat ca femeile care au probleme de coagulare pot lua pastile anticonceptionale, daca fac si un tratament anticoagulare. Fumatul agraveaza si mai mult lucrurile – avertizeaza ginecologul.

Indiana Dinca spune ca pilulele contraceptive au efecte pozitive asupra organismului.

“Pastilele contraceptive sunt foarte bune. Eu le consider in primul rand medicamente. Vin foarte multe fete la mine la cabinet care au menstre neregulate, abundente, cu intarzieri, dureroase si acele pastile luate zilnic, la aceesi ora, ajuta ovarele sa functioneze normal. Ele mentin acel echilibru pe care noi trebuie sa il avem in mod normal, un  echilibru important si pentru o viitoare sarcina”, spune Indiana Dinca, care sustine ca nu este nevoie de o pauza in administrarea lor.

“O femeie care are menstre neregulate si nu isi rezolva problema asta la timp, risca la un moment dat sa aiba probleme de sterilitate”, mai spune Indiana Dinca.

Cititoarele perfecte.ro au semnalat insa, recent, cateva probleme pe care le-au avut cu anticonceptionalele. Ca sa vezi care au fost, citeste si : Efectele negative ale anticonceptionalelor: celulita, kilograme in plus, chisturi ovariene, lipsa apetitului sexual

  • Ce analize trebuie sa faci ca sa iti gasesti anticonceptionalele potrivite

related posts

Modifică setările cookies