Cele mai cunoscute sase mituri false despre alimentatie


Sunt vehiculate pe internet si chiar de la o generatie la alta, facand din ce in ce mai grea separarea realitatii de fictiune. Sase dintre cele mai cunoscute mituri false despre alimentatie sunt prezentate, alaturi de samburele de adevar din fiecare.


1. Consumul de apa te ajuta sa slabesti

Samburele de adevar: Apa poate reduce cantitatea de mancare consumata la o masa

Daca bei mai multe pahare cu apa in plus pe zi, nu o sa slabesti pur si simplu, dar cercetarile arata ca daca bei apa inainte de masa, poti manca mai putin. Cercetatorii de la Institutul Politehnic din Virginia si State University au urmarit evolutia unui grup de adulti care urmau diete cu putine calorii, timp de 12 saptamani, si au descoperit ca persoanele care au baut doua cani cu apa inainte de fiecare masa au slabit cu doua kilograme mai mult decat cei care nu aveau acest obicei. Daca iti umpli stomacul cu o substanta cu zero calorii, poti manca mai putin, spun oamenii de stiinta. Totodata, este recomandat sa bei apa in loc de sucuri, putand adauga in ea lamaie pentru a-i da gust.

2. De la cartofii prajiti faci cosuri

Samburele de adevar: Grasimea de pe degete agraveaza acneea

Excesul de grasime din piele cauzeaza acneea, dar mancarea grasa nu contribuie la agravarea problemei, daca nu cumva mananci dezordonat. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD), cand anumite uleiuri vegetale ajung pe piele, se poate ca acneea deja existenta sa se agraveze, asa ca ai grija sa te stergi la gura si nu pune degetele cu grasime pe fata. In ceea ce priveste ciocolata, trebuie cercetat mai indeaproape. Desi expertii spun ca acneea nu este cauzata de anumite mancaruri, rezultatele unor cercetari preliminare prezentate la conferinta AAD din acest an arata ca ciocolata mancata in stare pura poate agrava acneea la oamenii predispusi la aceasta problema.

3. Faina alba contine chimicale periculoase

Samburele de adevar: Faina este albita cu chimicale, dar acestea nu sunt periculoase

Faina se albeste singura atunci cand componentele sale de culoare galbena, numite xantofili, intra in contact cu oxigenul din aer, procesul durand cateva saptamani. Pentru a-l accelera, fabricantii albesc faina cu substante verificate si aprobate de autoritatile din domeniul alimentar, unele fiind folosite si pentru curatarea legumelor. Faina alba este intr-adevar mai putin hranitoare, procesarea prin care este obtinuta eliminand fibre, magneziu si vitamina E, dar nu este periculoasa.

Citeste si celelalte mituri despre alimentatie pe mediafax.ro.
 

related posts

Modifică setările cookies