Cum eviti sa te ingrasi daca iti plac mancarurile chinezesti, frantuzesti sau mexicane!


Cate bucatarii internationale, atatea capcane culinare care te pot ingrasa. Asa ca urmeaza sfaturile specialistilor de la clinica Mayo si alege doar felurile sanatoase!
 


Celebrii nutritionisti americani de la Clinica Mayo au intocmit recent un ghid al celor mai periculoase mancaruri din diverse bucatarii traditionale. Asta ca tu sa stii ce sa alegi din meniuri atunci cand ti se face pofta de mancare chinezeasca, greceasca sau mexicana. Iata o lista a bucatariilor traditionale, cu bune si cu rele.

Restaurantele chinezesti
De preferat: preparatele fierte sau usor calite cu multe legume, orezul la abur, pestele fiert, supele picante
De evitat: costitele de porc, pachetelele si orezul prajit. Cere ca mancarea sa fie preparata fara sare si consum-o cu sos de soia.

 

Restaurantele frantuzesti
De preferat: stridii fierte, friptura de pui, salata fara dressing, sosuri din vin si rosii gen Bordeaux sau a la Provencal.
De evitat: supele frantuzesti de ceapa (au sare peste masura si branza grasa), sosurile grase de tip bechamel), croissantele.

 

Restaurantele grecesti
De preferat: plachiile de peste cu rosii, ceapa si usturoi, chebapul de pui si salata greceasca
De evitat: felurile cu mult unt si ulei precum baba ganouj (vinete aperitiv), baclavalele (desert cu foitaj, unt, zahar si miere). Pentru a evita excesul de sare, consuma cu masura masline, ansoa si branza feta.

 

Restaurantele italiene
De preferat: pastele primavera cu legume proaspete si putin ulei, scoicile cu sos Marinara (rosii cu ceapa si usturoi) sau Marsala (cu vin). Pestele si puiul, cat mai simplu preparate, sunt super optiuni.
De evitat: pastele cu branza sau carne grasa, mancarurile cu sosuri de smantana sau unt. De exemplu, tocanita de vitel cu parmezan contin extra grasimi.

 

Restaurantele japoneze
De preferat: orezul la abur, taiteii soba sau udon, puiul in sos de soia, pachetelele la abur, tofu, amestecurile de orez cu legume.
De evitat: tempura din creveti sau legume, chicken katsu, porcul prajit, tofu prajit.

 

Restaurantele mexicane
De preferat: peste la gratar, creveti sau pui cu sos salsa facut din rosii, ardei iute si ceapa. Alegeti tortilla de porumb, cu conditia sa nu fie prajita, orezul, fasolea neagra. Asigurati-va ca nu sunt preparate cu multa grasime!
De evitat: felurile cu multa branza, smantana si sos de avocado. Si chipsurile au multe, multe calorii.

  • Cum eviti sa te ingrasi daca iti plac mancarurile chinezesti, frantuzesti sau mexicane!

related posts

Modifică setările cookies