Cum iti pastrezi silueta pe termen lung, dupa o cura de slabire


Ai ajuns in sfarsit la numarul magic atunci cand te urci pe cantar. Dupa ce ai tinut dieta sau ai tras din greu la sala, arati exact cum ai visat. Riscul sa castigi toate kilogramele inapoi, ba chiar mai multe decat aveai inainte, este insa extrem de mare. 


Din 20 de persoane care au tinut o dieta, numai una reuseste sa isi mentina greutatea si dupa ce a renuntat la regimul alimentar. Asta demonstreaza si ca nu este imposibil sa iti pastrezi silueta si dupa o dieta, oricat de stricta ar fi fost.

Ai grija la calorii

Chiar daca primul impuls este sa te arunci spre o farfurie plina cu prajituri sau comanzi o pizza XXL, moderatia este cuvantul cheie. Tine un jurnal in primele saptamani, ca sa vezi cand esti predispusa sa poftesti la dulciuri sau carbohidrati si incearca sa numeri si caloriile.

Simplul fapt ca trebuie sa notezi totul si sa te gandesti cate calorii are fiecare portie te va disciplina si, in timp, te vei obisnui sa intizi mana dupa un iaurt, nu o ciocolata. Incepe adaugand maximum 500 de calorii zilnic fata de perioada cand erai la dieta, iar organismul nu va trece brusc de la o stare la alta.

Mai mult sport

Ca sa te asiguri ca o dieta normala nu iti va anula efortul ultimelor luni, incearca sa te antrenezi ceva mai intens. Fie ca mergi mai mult pe jos sau stai cu 15 minute in plus la sala, e bine sa nu renunti la sport pentru a tine kilogramele la distanta.

Activitati ceva mai relaxante precum yoga, ciclism sau pilates te pot ajuta si, in plus, reduc nivelul cortizolului din sange, un hormon care influenteaza apetitul.

Hainele, semnal de alarma

Poate ca ti-ai dorit sa slabesti ca sa incapi intr-o rochie sau ca sa arati perfect pe plaja. Chiar daca nu ai scapat de intreaga garderoba, e bine sa alegi un articol vestimentar care sa functioneze ca un semnal de alarma. Cum nu ne putem plimba zilnic in costum de baie, ia o pereche de jeansi care acum par croiti pe tine si, chiar daca nu ii porti frecvent, probeaza-i saptamanal.

Daca simti ca incep sa te stranga sau deja nu ii mai poti inchide, e semn ca ai inceput sa iei in greutate si e timpul sa fii mai atenta la ce mananci sau cat de mult sport faci. Cantareste-te regulat si, daca ti se pare ca acumulezi prea rapid kilograme, inseamna ca trebuie sa faci schimbari in dieta.

Impune-ti un program

Incepe obligatoriu ziua cu un mic dejun consistent, cel mai bun mod de a evita sa mananci prea mult in timpul zilei sau seara, cand corpul deja nu mai consuma la fel de multa energie si nu va arde caloriile, ci le va depozita.

Indiferent ca e luni, marti sau sambata, incearca sa-ti pastrezi obiceiurile alimentare. Daca esti pofticioasa, planifica-ti cu grija, din timp, orice rasfat culinar. Astfel vei simti ca detii controlul si ca nu risti sa actionezi impulsiv.

Pentru ca foamea este calcaiul lui Ahile in lumea dietelor, mananca de mai multe ori pe zi, cu pauze de 3 sau 4 ore intre mese. Uita de snacks-uri si alege fructe, iaurturi sau nuci si seminte ca sa-ti pacalesti organismul si sa previi senzatia de foame. In plus, un consum mare de apa si ceai iti va scadea apetitul.

related posts

Modifică setările cookies