De ce nu slăbești, chiar dacă ții dieta. 9 motive surprinzătoare


Incerci din greu sa dai jos cateva kilograme in plus, dar nu reusesti? Iata 9 motive surprinzatoare din cauza carora nu slabesti, chiar daca tii dieta.


Multe doamne si domnisoare se plang adesea ca, desi sunt costiincioase si respecta intocmai dieta, nu vad niciun rezultat pe cantar sau in urma masuratorii cu centimetrul.

Potrivit interesting-facts.info, exista 9 posibile motive care stau la baza ineficientei curei tale de slabire:

Nu dormi suficient. Oamenii carora le lipseste energia se concentreaza mai greu si devin delasatori. Cu alte cuvinte, nu le mai pasa ce, cum si cat mananca. Fara sa-ti dai seama, consumi o ceasca de cafea cu zahar, mananci rapid o prajitura ca sa-ti recapeti energia si uite asa se duce pe apa sambetei regimul. Nu ai nevoie decat de cateva ore bune de somn si regimul se va imbunatati vizibil.

Confuzi mancarea sanatoasa cu mancarea saraca in calorii. Da, e corect sa incepi dieta prin a consuma mai multe legume, fructe si seminte. Tine minte insa ca nucile sau fructele confiate, precum si alte seminte consumate in cantitati mari, sunt bogate in calorii si nu te ajuta sa slabesti.

Iei medicamente. Daca ai inceput un tratament medicamentos si simti ca greutatea ta nu se imbunatateste deloc, ia in considerare faptul ca anumite pastile incetinesc metabolismul si stimuleaza pofta de mancare. Antidepresivele si o parte dintre medicamentele anti-inflamatorii se incadreaza in lista celor care iti vor afecta dieta.

CITESTE SI: Acneea si depresia. Ai grija la medicamentele care provoaca depresie si stari suicidale

Suferi de o afectiune nediagnosticata. Unele probleme de sanatate nu au simptome evidente, dar se manifesta totusi latent si iti pot cauza probleme in materie de greutate. Afectiunile provocate de tiroida fac parte, de exemplu, din aceasta categorie, la fel ca nivelul ridicat de insulina din organism sau problemele emotionale (depresia, anxietatea).

Esti stresata. Mancatul compulsiv poate avea la baza stresul, oboseala, lipsa de concentrare. Mananci pe fond emotional si nu constientizezi exact ce si cat consumi? Trebuie sa inveti sa te relaxezi si sa gasesti echilibru in viata ta.

Sari peste mese. Incerci sa scutesti timp, bani, calorii sau pur si simplu esti atat de ocupata incat nu-ti dai seama ca mananci haotic. Trebuie sa-ti faci un program si sa-l respecti. In acest fel, iti vei obisnui corpul cu o anumita rutina si il vei disciplina sa doreasca alimente in anumite momente ale zilei. In plus, daca sari peste o masa, la urmatoarea vei fi atat de infometata, incat nu vei mai tine cont de control sau portii.

Nu iti masori portiile. Nici macar expertii in nutritie nu reusesc sa estimeze cu exactitate raportul dintre portie si calorii. De aceea, cel mai indicat ar fi sa-ti calculezi dinainte numarul pe care vrei sa-l asimilezi si sa-ti aranjezi farfuriile astfel incat sa mananci corect si suficient.

Faci prea mult sport. Daca exagerezi cu exercitiile fizice, iti va fi mult mai foame. Corpul tau va avea nevoie sa restabielasca echilibrul metabolic dupa orele intense la sala, asa ca trebuie sa faci sport cu masura.

Iti supraestimezi capacitatile. Iti stabilesti obiective greu de atins, fara sa stii cate grasimi poate arde, de fapt, corpul tau. In plus, cat timp esti pe bicicleta sau pe banda, efortul ti se va parea dublu, insa caloriile nu dispar chiar cu una, cu doua.

related posts

Modifică setările cookies