Laptele - o sursa de sanatate sau de cancer? Afla raspunsul!

Laptele este subiectul unor mari controverse. Din ce in ce mai multi nutritionisti spun ca ar trebui eliminat din alimentatia noastra, pentru ca este extrem de nociv. Cantareata Claudia Pavel le-a urmat sfatul: "Nu mai beau lapte, pentru ca nu inseamna decat cancer, celulita si grasime". Afla si parerea medicului nutritionist Andreea Dragomirescu despre acest subiect.

"Privit din punct de vedere strict biologic, se poate spune ca fiinta umana este singurul mamifer care consuma laptele altei specii si, de asemenea, singurul mamifer care consuma lapte dupa intarcare. Este adevarat ca laptele in sine, ca atare, este un aliment congestiv, destul de greu de digerat", spune Andreea Dragomirescu.

Medicul nutritionsit e de parere ca ar trebui sa inlocuim laptele cu alte lactate, de preferinta de capra.

"Exista si acel studiu China care a aratat ca asiaticii care consuma mult mai putin lapte au o incidenta a cancerului, in special a cancerului mamar, mai mica decat americanii si europenii care consuma foarte multe produse din lapte.

Intr-adevar ar fi bine sa se limiteze consumul de lapte. Mult mai sanatos este sa se inlocuiasca acest lapte cu iaurt sau cu branza. Mult mai sanatoase sunt cele de capra", spune Andreea Dragomirescu.

In ceea ce priveste aportul de calciu,  exista vegetale de unde il putem lua, iar susanul este pe primul loc in acest sens.

Claudia Pavel a socat recent cu o declaratie care i-a enervat pe multi consumatori de lapte: “Nu mai beau lapte, pentru ca nu inseamna decat cancer, celulita si grasime”. Se pare ca nu este prea departe de adevar. Oamenii de stiinta au demonstrat ca un pahar de lapte poate contine un cocktail de pana la 20 de analgezice, antibiotice si hormoni de crestere.

Folosind un test extrem de sensibil, au gasit o serie de produse chimice utilizate pentru a trata bolile oamenilor si animalelor, in esantioanele de vaca, capra si laptele matern uman. Dozele de chimicale gasite sunt insa destul de mici si teoretic nu efect asupra persoanelor care il beau. Cea mai mare cantitate medicamente a fost gasita in laptele de vaca.

Cercetatorii sunt de parere ca unele dintre medicamente administrate de catre producatori bovinelor au intrat in lapte prin intermediul hranei.

Echipa marocano-spaniola  a analizat 20 de probe de lapte luat de la animale din Spania si Maroc. Studiul a aratat ca laptele de vaca contine urme de medicamente anti-inflamatori, de acid niflumic, acid mefenamic si ketoprofen - utilizate in mod obisnuit ca analgezice pentru oameni si animale. Acesta mai continea si hormonul 17-beta-estradiol, un hormon sexual.
 

costi (2015-01-23 10:39:52)
Oamenii de stiinta au demonstrat ca laptele contine:un cocktail de pana la 20 de analgezice, antibiotice si hormoni de crestere....pai daca asta e hrana pe care tot ei au impus-o si multe alte vaccinari cu tot felul de mirodenii ce sa contina laptele ? laptele era un aliment foarte sanatos l-au denigrat si acum il scot din alimentatie :))) vai de capul nostru ce catelusi suntem.....
apa structurata (2014-10-25 19:23:37)
Un studiu interesant despre efectele laptelui de vaca asupra copiilor cu diabet de tip 1 a fost publicat in 1992 in “New England Journal of Medicine”; in cadrul studiului realizat in Finlanda – unde se consuma foarte mult lapte de vaca – cercetatorii au recoltat sange de la 142 copii cu diabet de tip 1 (varste 4 – 12 ani) si de la 79 copii nediabetici, apoi le-au masurat nivelurile anticorpilor care se formasera in sange impotriva proteinelor nedigerate complet din proteina laptelui de vaca denumita albumina serica bovina (BSA). Rezultatul: toti copiii diabetici au avut niveluri ale anticorpilor la lapte mai mari decat copiii nediabetici. *******apastructurata.blogspot.ro/2013/04/laptele-si-riscurile-asupra-sanatatii.html
lumi (2013-10-01 10:14:24)
nu stiu ce sa zic sotul meu are cancer la plaman dar medicul oncolog nu a zis niciodata sa nu bea lapte desi el a renuntat sa mai bea pentru ca a zis nepoata mea aceasta practicind Reiki .
MIU (2013-06-28 08:08:49)
E cam habarnista d-na doctor ... doctori ca ea avem si noi in romania prin spitale da aceea se moare pe capete ... auzi tu faci cancer daca bei lapte .. fratele meu si bunici nostrii numai din lapte si branzeturi traiau si nu sa auzit de cancer si au trait 90-100 de ani. In ziua de azi nu mai poti manca nimic, painea nu e buna, laptele e cancerigen, carnea e toxica, mancati fratilor iarba fiarta ca asa traiti 200 de ani
MIU (2013-06-28 07:55:18)
E cam habarnista d-na doctor ... doctori ca ea avem si noi in romania prin spitale da aceea se moare pe capete ... auzi tu faci cancer daca bei lapte .. fratele meu si bunici nostrii numai din lapte si branzeturi traiau si nu sa auzit de cancer si au trait 90-100 de ani. In ziua de azi nu mai poti manca nimic, painea nu e buna, laptele e cancerigen, carnea e toxica, mancati fratilor iarba fiarta ca asa traiti 200 de ani
Vali (2012-02-26 22:25:39)
Unul dintre cele mai proaste interviuri vizionate de mine vreodata ! Nu vreau sa primesc vreun reply, e strict parerea mea !
sisi (2012-01-30 20:41:49)
pisicutele nu-s mamifere? ele nu beau lapte de vaca? De ce zice doamna doctor ca omul este singurul mamifer care consuma laptele altei specii :)) ? Pff... ce articol :))
samson (2011-09-12 14:10:28)
cititi cartea STUDIUL mai vorbiti !!
lili (2011-09-12 13:08:42)
sunteti prosti,iertati-mi indignarea dar sunt mult mai multe cazuri de cancer acum decat acum cateva sute de ani cand nu existau astfel de idei colul e pentru "piti" ce nu mai stiu dupa ce "moda" sa se mai ia....
dan (2011-09-12 11:45:29)
Ar trebui sa faca cancer si puii de animale care manaca lapte,vai si amar... :)))
Comisia Europeană, despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim: ”Poziția UE este clară”
Recomandari