Motive pentru care este bine sa consumi ceai in fiecare zi

Chiar daca majoritatea dintre noi consumam constant cafea, cercetatorii din intreaga lume au realizat diferite studii in urma carora au scos in evidenta beneficiile consumului de ceai. 
Tag-uri:

#ceai

Motive pentru care este bine sa consumi ceai in fiecare zi

1. Ceaiul este mult mai usor de pregatit decat cafeaua - De cele mai multe ori ai nevoie de un espressor sau de un ibric si de boabe de cafea pentru pregatirea unei cafele, in timp ce atunci cand vine vorba despre ceai niste apa fiarta, o cana si ceai sunt suficiente, procesul fiind mult mai simplu.

2. Ceaiul verde ajuta la mentinerea sanatoasa a oaselor - Potrivit studiilor realizate de-a lungul timpului, s-a aratat ca pentru oamenii in varsta ceaiul verde reduce riscul de aparitie al fracturilor osoase osteoporotice. 

3. Consumul de ceai negru neindulcit indeparteaza respiratia urat mirositoare - Daca suferiti de halitoza (miros urat al cavitatii bucale), atunci ar trebui sa incepeti sa beti ceai neagru. Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au descoperit ca ceaiul negru contine componente chimice care incetinesc formarea bacteriilor gingivale si ajuta la prevenirea bolilor paradontale. 

4. Ceaiul are capacitatea de a te calma - Anumite studii au aratat ca ceaiul de radacina de valeriana actioneaza precum un calmant si imbunatateste calitatea somnului. In cadrul unei cercetari realizate in Germania, 200 de persoane au consumat pe rand ceai de radacina de valeriana, apoi un medicament impotriva anxietatii, rezultatul fiind unul pozitiv pentru ceai.

5. Daca suferiti de alergii sezoniere, atunci este indicat sa va incepeti ziua cu o ceasca de ceai de frunze de urzica. Un studiu realizat de cercetatoriia american a aratat ca acest ceai "amelioreaza simptomele alergice".

FULLSCREEN
Motive pentru care este bine sa consumi ceai in fiecare zi 
  • /
Andreea, tânăra otrăvită cu ciuperci, salvată de organele prelevate de la un copil. Părinții ei au murit
Recomandari