Nutritionistii le-au considerat vinovate ani de zile. Grasimile saturate nu duc la aparitia bolilor de inima


Oamenii de stiinta au descoperit ca grasimile saturate nu cauzeaza boli la nivelul inimii, in timp ce, asa numitele polinesaturatele nu te feresc de problemele cardiovasculare cum se credea pana acum.


In opozitie cu ceea ce s-a crezut decenii intregi, oamenii de stiinta de la Cambridge au aflat ca renuntarea la carnea grasa, unt sau margarina nu duce la o imbunatatire a sanatatii.

Doctorul Rajiv Chowdhury, coordonatorul studiului, a declarat pentru The Telegraph ca aceste rezultate vor duce la o schimbare a directiei de cercetare.

Bolile cardiovasculare raman principala cauza a decesului din lume.

In 2008, mai mult de 17 milioane de oameni au murit din cauza problemelor aparute la nivelul sistemului cardiovascular, in intreaga lume.

Una dintre marile descoperiri ale cercetatoriilor a fost observarea faptului ca nu exista o legatura directa intre bolile cardiace si grasimile saturate, dupa masurarea acestora in diete si sange.

Totodata, nivelul de polinesaturate ( cele ca omega 3 si omega 6) nu au efect asupra problemelor de la nivelul inimii.

De asemenea, suplimentele ce contin omega 3 sau omega 6 nu au aduc niciun fel de beneficiu organismului.

Unul dintre cei mai cunoscuti medici britanici, Jeremy Pearson, a declarat ca: "Acest studiu arata ca nu exista destule dovezi care sa spuna ca o dieta bogata in polinesaturate, dar saraca in grasimi saturate, poate reduce riscul aparitiei bolilor de inima".

Cea mai buna metoda prin care poti sa te feresti de acestea este sa nu mai fumezi, ramai activ, si sa controlezi cantitatea de zahar si sare pe care o consumi.

related posts

Modifică setările cookies