Olivia Steer, in forma maxima cu meniuri vegetariene


Olivia Steer dovedeste ca se poate: traieste sanatos si mananca suta la suta vegetarian. In ultimul numar al "Ce se intampla, doctore?", ea ofera cateva exemple de meniuri care te pot ajuta sa combati efectele abuzurilor alimentare de Sarbatori.


Iata in ce consta un mic dejun sanatos pe care il pregateste Olivia. "Dimineata, prefer varianta rapida si eficienta a marului ras pe razatoarea mica, amestecat cu o lingurita-doua de nuci caju fin rasnite si inca una de miere. La noi in familie, treaba asta a fost bote­zata "deliciu". E intr-adevar delicioasa, tine de foame si te incarca cu energie la maximum pentru cateva ore, fara sa te ingrase si fara sa-ti dea "batai de cap digestive."

La pranz, o salata delicioasa asigura necesarul de vitamine si glucide pentru a continua ziua. "Pentru ca e de sezon, fac la pranz salata de sfecla cruda, rasa pe razatoarea mica si amestecata cu o lingurita de miere, sucul unei jumatati de lamaie, putin ulei de masline crud, jumatate de lingurita de chimen macinat si sare. E excelenta impotriva anemiei si extrem de mineralizanta. Pentru o varian­ta imbunatatita, poti adauga in ea si un morcov ras fin, pentru mai mult betacaro­ten, mai ales daca lucrezi la calculator si ti se inrosesc ochii. La salata asta merge de minune o portie de cartofi fierti la aburi, amestecati cu jumatate de cana de alge wakame (proteine complete si aport serios de minerale, printre care si iod in varianta organica) cu ulei de masline presat la rece si jumatate de lingurita de sos de soia. Daca raman pe aca­sa, nu ma sfiesc sa zdrobesc pe deasupra doi-trei catei de usturoi, ca sa fiu sigura ca nu ma paste raceala sau gripa."-cam asa arata un pranz perfect sanatos.

Pentru zilele reci, Olivia spune ca o masa perfecta o reprezinta o supa delicioasa. "Daca simt nevoia de o supa, o fac din legume­le clasice (morcovi, patrunjel, telina, cartofi) fierte al-dente, pasate bine cu mixerul, imbunatatita cu o lingura-doua de pasta de susan, 3-4 catei de usturoi zdrobiti si mult marar tocat. Iese o supa-crema de festival, buna de luat in termos si la patinoar!"

Cat despre cina, Olivia recomanda amestecurile de fructe si seminte care nu ingrasa. "Seara, merg pe variante blande cu digestia, cum ar fi un smoothie. Adica un mar, o banana, un sfert de cana de seminte de canepa (proteine complete si Omega 3 si 6 in proportii echilibrate), o cana de bors proaspat facut in casa, jumatate de legatura de patrunjel/o mana de spanac si o lingura generoasa de miere. Totul se pune in blender pana rezulta un nectar divin, mai ales pentru sanatate. Dupa o zi de papa echilibrata, ma pot duce la nani. Dorm ingereste!" concluzioneaza Olivia Steer.

Afla mai multe din regimul sanatos de viata al Oliviei Steer de pe csid.ro.

related posts

Modifică setările cookies