Slabeste pana la 5 kilograme in timpul postului! Dieta de post propusa de Cori Gramescu


Durata: minimum o saptamana; se poate relua maximum 2 saptamani. Slabesti intre 3 si 5 kg.


Reguli de baza:

Dieta consta in trei mese fixe pe zi si doua gustari. Prima gustare este constituita din fructe de sezon (maximum 300g), iar a doua din nuci, morcovi sau ardei gras

Se vor bea minimum 2L de apa si ceai neindulcit pe zi.

Intre mese si gustari se lasa o pauza de 2-3 ore.

Ultima masa se ia cu 3 ore inainte de ora de culcare, pentru a lasa timp suficient digestiei.

La micul dejun se va bea o cafea neagra sau un ceai verde, neindulcit.

Nu folositi alte condimente in afara de sare (cantitati moderate) si piper.

3 alimente pe care nutritionistii NU le recomanda mamicilor care vor sa slabeasca dupa nastere

Ziua 1:

Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + ½ lipie de graham Gustare: o portocala

Pranz: sote de mazare + un snitel de soia (fiert) 

Gustarea 2: un morcov mare, crud

Cina: o salata: rosie, ceapa, salata verde si 50g de ciuperci la cutie

Ziua 2:

Mic-dejun: 50 g cereale de ovaz cu lapte de soia

Gustare: un mar

Pranz: supa crema de legume si salata de vinete (fara maioneza) pe ardei gras

Gustarea 2: 40 g de nuci crude (aprox o mana)

Cina: un dovlecel la gratar cu mujdei de usturoi (o lingura de ulei de masline)

Ziua 3:

Mic-dejun: 2 felii de paine integrala cu salata de vinete (fara maioneza) 

Gustare: 2 kiwi mici

Pranz: ciuperci la gratar + amestec de legume congelate (morcov, broccolli, conopida, etc)

Gustarea 2: un ardei capia

Cina: un bol de supa de rosii (fara orez) 

5 mancaruri procesate pe care un copil nu trebuie sa le consume

Ziua 4:

Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + ½ lipie de grahamGustare: salata de fructe (mar, portocala, kiwi) maximum 300g

Pranz: ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, telina, etc; excludeti cartofii si folositi maximum 2 linguri de ulei de masline la preparare)Gustarea 2: o mana de migdale crude

Cina: salata de cruditati cu lamaie stoarsa (morcov si telina, fara mar)

Ziua 5:

Mic-dejun: doua felii de paine integrala cu fasole batuta + o rosieGustare: 2 mandarine mici

Pranz: un bol de ciorba de legume si 200 g mancare de linte

Gustarea 2: 2 morcovi cruzi

Cina: 200 sote de spanac + gogosar murat

Ziua 6 (se repeta ziua 2)

Mic-dejun: 50 g cereale de ovaz cu lapte de soia

Gustare: un mar

Pranz: supa crema de legume si salata de vinete (fara maioneza) pe ardei gras

Gustarea 2: 40 g de nuci crude (aprox o mana)

Cina: un dovlecel la gratar cu mujdei de usturoi (cu o lingura de ulei de masline)

Ziua 7

Mic-dejun: mar cu biscuiti: 2-3 biscuiti de ovaz, ceai de fucte neindulcit si un mar ras

Pranz: mancare de praz cu masline

Gustare: 40 g alune de padure

Cina: 200g piure de urzici cu salata de sfecla rosie si hrean

Sursa: Cori Gramescu/ LADYFIT

related posts

Modifică setările cookies