Idei de sandviciuri fără pâine, pentru pachețelul de școală


Orice mamă de școlar știe cât de dificil este să pregătească pachețelul pentru școală fără a plictisi copilul cu aceleași combinații, în care, de multe ori, se regăsesc pâinea, șunca și cașcavalul. 


Provocarea este și mai mare atunci când cel mic are intoleranță la gluten, probleme cu greutatea sau, pur și simplu, s-a saturat de pâinea din sandvici.

Foto: iStock, Instagram

Cu toate acestea, în materie de gastronomie, totul este posibil, chiar și să elimini pâinea din sandvici cu succes. Iată câteva idei de sandiviciuri fără pâine, care pot fi la fel de ușor de pregătit și transportat în pachețelul de școală ca și cele clasice.

Burger de pui cu salată

În loc de pâine, burgerul este învelit în frunze de salată verde, care rețin aromele și oferă o notă crocantă și sănătoasă gustării. 

Sandvici cu omletă

Pentru această gustare, care poate fi luată la școală sau chiar într-o excursie, ei nevoie fie de o omletă pe care să o umpli cu ingredientele favorite (cașcaval, șuncă, felii de castraveți, salată verde, fâșiuțe de ardei) și să o rulezi ca pe o clătită, fie de două omlete mai mici, între care să adaugi alte delicatese.

Sandivici cu castraveți

Pe lângă gustul răcoritor, castraveții au calitatea de a rezista suficient de mult timp, destul ca să transforme câteva felii de brânză sau friptură rece într-un sandvici gustos.

Sandvici cu ou

Cartofii dulci pot fi unii dintre cei mai gustoși înlocuitori ai pâinii. Trași în tigaie pentru câteva minute, fără ulei, aceștia pot adăposti un ou prăjit bine, niște frunze de salată verde și câteva fâșii de ardei pentru un sandvici exotic și delicios.

Sandivici de pui

O idee ingenioasă poate să fie un piept de pui, preparat la grătar și tăiat în felii pentru a ține loc pâinii. În interior, pot potența gustul cărnii niște frunze de salată, un pic de maioneză, un castravete murat și o felie de șuncă sau cașcaval. 

Rulou și șuncă și salam

Un sandvici delicios și extrem de consistent poate avea drept bază câteva felii de șuncă, rulate peste alte feliuțe de salam, tăiate fin, roșii și ardei. 


Când vine vorba să înlocuiești pâinea în sandvici, oferta este variată: pot folosi, în schimb, felii de ardei, de castraveți, de vinete sau dovlecel prăjit, frunze de andive sau tulpină de țelină și lista poate continua. 

Pentru gustările fără gluten, mai există și varianta galetelor de orez sau hrișcă, care pot înlocui cu succes pâinea. 

FULLSCREEN
Idei de sandviciuri fără pâine, pentru pachețelul de școală
  • /


related posts