Vrei sa-i faci copilului tau o gustare rapida si sanatoasa? Oana Cuzino iti recomanda 5 retete de salate


Oana Cuzino este recunoscuta pentru stilul de viata sanatos pe care il recomanda tuturor. Vedeta de 43 de ani are o fiica, Naomi, de aceea este atenta atunci cand vine vorba despre alimentatie. 


Cu o silueta de invidiat, Oana Cuzino impresioneaza atat prin rigurozitatea si regularitatea cu care merge la sala, dar si cu regimul alimentar sanatos si echilibrat. Acest stil de viata incearca sa il insufle si fiicei sale, Naomi, cea care ii calca pe urme mamei sale in ceea ce priveste frumusetea fizica.

Pentru a trece peste anotimpul cald, cand este nevoie de o atentie deosebita pentru alimentele consumate, Oana Cuzino recomanda ca in meniul zilnic al copiilor sa existe si o masa sau o gustare cu salata, in functie de ceea ce contine acesta. Iar pentru a le fi mai usor parintilor in alegerea corecta, vedeta a prezentat si cateva retete, usor de preparat. 

"Copiii iubesc mozzarella, deci o putem felia si stropi cu putin ulei de masline, ornand-o cu felii zemoase de rosie si ardei. De asemenea, feliutele de avocado pot fi dispuse alternative cu feliute de ou fiert pe o feliuta de paine prajita, unsa cu putin maioneza de casa. Foarte sanatoasa si satioasa este si salata de tuna, cu ardei, masline, rosii, ceapa si feliute crocante de salata iceberg. Fetita mea prefera salata Cesare, pe care daca o vrem mai putin caloric, ii putem elimina parmezanul si/sau crutoanele, iar pentru noi, nu strica sa avem mereu la indemane seminte si condimente, care adaugate tuturor preparatelor, le cresc valoarea nutritionala, fara a ne periclita silueta", a declarat vedeta. 

 

Alte retete de salate recomandate copiilor: (oanacuzino.ro)

1. Salata de linte cu parfum mediteranean

Ingrediente - 200g de linte, rosii cherry, un castravete, o salota, branza feta, chimen, ierburi de Provence

Metoda de preparare - Lintea se fierbe in apa timp de aproximativ 20-30 de minute. Se scurge si se trece timp de cinci minute intr-o tigaie in care am incins putin ulei si am presarat o salota tocata foarte fin. Scuturam artistic tigaia astfel incat sa se amestece bine totul si aromatizam presarand putin chimen si ierburi de Provence. Eu am pus si doua frunzulite de cimbru din ghiveciul de pe pervazul ferestrei. Amestecam din nou si apoi trecem lintea pe platoul de servire. Peste linte, adaugam rosiile cherry taiate in jumatate, feliile de castravete si faramitam branza feta. Finisam cu putin ulei extravirgin si servim cu bucurie.

2. Salata cu branza feta, migdale si capsuni

Ingrediente - 200g migdale prajite, 100g branza feta maruntita, 200-300g capsuni taiate in jumatate, 170g salata verde baby, piper negru proaspat macinat, sare, 2 linguri de otet de vin rosu, 80ml ulei de masline, 1 salota mica, taiata marunt, 1 lingurita miere, 2 lingurite mustar de Dijon

Metoda de preparare - Mai intai, fa dressingul: amesteca mustarul, mierea, salota si otetul. Apoi, adauga uleiul de masline, asezoneaza cu sare si piper si amesteca bine. Dupa ce ai spalat bine salata verde, pune-o intr-un bol mare, apoi arunca acolo capsunile, branza feta si migdalele, usor maruntite. Peste acestea, adauga dressingul. Amesteca bine si serveste.

3. Salata de ton cu porumb si fasole

Ingrediente - doua conserve de ton, o conserva de porumb, o conserva de fasole, cateva frunze de salata verde, o ceapa taiata marunt, putina rucola, un ardei gras rosu, taiat in cubulete mici, zeama de la o lamaie.

Metoda de preparare - Alege ton maruntit si incepe prin a-l pune pe acesta intr-un vas. Adauga apoi porumbul, fasolea, ceapa, ardeiul, salata, rucola, amestecand dupa fiecare ingredient, pentru ca salata sa fie cat mai omogena. La final, toarna zeama de lamaie deasupra.

related posts

Modifică setările cookies