12 sfaturi ca sa ai o piele frumoasa in 2010!


Vrei sa vezi un chip luminos cand te uiti in oglinda? Incearca sa nu te abati de la sfaturile dermatologilor de top!
 


1. Nu uita de SPF!
Chiar si in sezonul rece, nu pleca din casa fara sa te asiguri ca ai aplicat pe fata si pe decolteu o crema cu factor de protectie. Achizitioneaza una care sa functioneze atat impotriva razelor ultraviolete de tip A, cat si a celor de tip B. Un produs cu SPF de minim 30 te va feri de riduri, dar si de pete, despre care cercetatorii au spus recent ca sunt cele care confera aspectul imbatranit al unui chip.
 
2. Renunta la tigari! 
Nu-i asa ca ai primit de nenumarate ori acest sfat? Ei bine, ar cam fi timpul sa-l si asculti. Motivul pe care ti-l oferim noi nu tine atat de sanatate, cat mai ales de frumusete. Conform unui studiu publicat intr-o revista americana de chirurgie plastica, un deceniu de fumat imbatraneste ochiul cu doi ani si jumatate.
 
3. Bea cu masura!
Un pahar cu vin alb sau un cocteil usor nu-ti fac rau. Insa orice abuz de alcool isi pune amprenta asupra pielii tale. Dermatologii spun ca bauturile care contin alcool stimuleaza procesul de inflamatie din organism. Iar aceasta duce in timp la pierderea fermitatii pielii.
 
4. Alege produsele potrivite tipului tau de ten!
Sa nu cumva sa cazi in pacatul de a folosi cosmetice nepotrivite tipului tau de piele, chiar daca sunt din game scumpe! Nu te atinge de cremele si lotiunile primite cadou daca nu corespund texturii si gradului de incarcare cu sebum a tegumentului! De exemplu, un ten gras poate fi curatat cu o lotiune pe baza de acid salicilic, o piele sensibila reactioneaza bine la produsele cu acid hialuronic, iar un ten mixt se va bucura de o spuma de curatare.
 
5. Nu uita de gat si decolteu!
Astazi, multe femei ocupate vor sa treaca repede peste ritualul de ingrijire. Astfel, deseori uita sa aplice crema de hidratare zilnica pe pielea gatului si decolteului. Este o zona sensibila, dar foarte neglijata, spun dermatologii. Asa ca recomadare lor numarului unu este sa acordam cateva minute pe zi masajului usor cu lotiuni si serumuri pe zonele mai putin rasfatate!
 
6. Nu neglija alunitele!
De data aceasta, dermatologii lanseaza un avertisment mult mai serios: in ultimii 30 de ani, numarul cazurilor de cancer de piele la femeile cu varste cuprinse intre 15 si 40 de ani s-a dublat. Asa ca anual, trebuie sa mergi la dermatolog pentru a-ti monitoriza alunitele, pentru ca unele se pot transforma in melanon, cel mai agresiv cancer de piele.
 
7. Curata ustensilele de machiaj!
In aceasta perioada a virusurilor de tot felul, curatarea ustensilelor de machiaj devine o necesitate. Astfel, specialistii iti recomanda sa le speli cu sampon sau sapun cel putin o data la trei sapatamani. In plus, nu le imprumuta cu usurinta.
 
8. Atentie la telefonul mobil!
Daca iti place sa stai ore in sir cu telefonul mobil lipit de obraz, tine cont ca adaposteste mii de bacterii. Asa ca dezinfecteaza-l periodic si ia-ti un handsfree pentru a evita contactul pielii cu suprafata telefonului care se supraincalzeste!
 
9. Nu te exfolia excesiv!
Oricat de fina ar fi pielea dupa aceasta procedura, afla ca ea sufera daca abuzezi de scruburi si creme exfoliante. In plus, secreta mult sebum, iar microbii au cale libera pentru a penetra tegumentul. Pentru a evita problemele, apeleaza din cand in cand la produsele pe baza de acid glicolic.
 
10. Dormi ca la carte!
Daca nu te odihnesti minimum 7 ore pe noapte, devii dusmanul pielii tale. Cum? Foarte simplu. Pe timpul noptii, organismul se reface, iar pentru asta are nevoie de timp. Daca dormi putin, celulele nu se refac asa cum trebuie, sangele nu mai iriga bine pielea, iar boli precum acneea se pot agrava.
 
11. Renunta la junk food!
Si mancarea de proasta calitate afecteaza pielea. Produsel care abunda in zahar si grasimi periculoase cresc nivelul de insulina de sange care automat duce la o secretie mare de hormoni androgeni. Consecinta? Cosuri inestetice. Daca vrei sa scapi de ele, adopta o alimentatie bazata pe legume, fructe, peste si cereale integrale.
 
12. Acorda atentie sporita zonei ochilor!
In primul rand, renunta la miscarile agresive de masaj. Daca nu o faci, risti sa spargi vasele de sange subtiri care iriga zona. Asa apar cearcanele. Daca nu doresti sa le desoperi in oglinda, apeleaza la creme pe baza de zinc, retinol sau peptide.

related posts

Modifică setările cookies