Despre design vestimentar si greseli de stil, cu David Hermelin, consultant artistic al Kenzo

David Hermelin este lector Mod’Spé Paris si consultant artistic pentru brandul Kenzo. Are propriul sau brand care-i poarta numele si detine celebrul concept store din Paris, Almost Famous. El a fost weekendul trecut in Romania, pentru a sustine un curs de Sketching si Fashion Design la scoala de moda Artcademy. Perfecte.ro a stat de vorba cu el. Vezi mai jos ce ne-a povestit!
Tag-uri:
Despre design vestimentar si greseli de stil, cu David Hermelin, consultant artistic al Kenzo

Cand poate o persoana sa se numeasca designer vestimentar?

Un designer este in primul rand o persoana creative. Trebuie sa fie capabil sa surprinda timpul in care traieste, feelingul contemporan si, mai ales, sa inventeze lucruri noi. Atunci cand face asta, se poate numi designer. 

Ce este mai important in design: talentul sau cunostintele dobandite la o scoala de profil?

Talentul tine de gusturi. Unii vor considera ca ai talent, altii nu. Eu consider ca oricine poate fi designer. Trebuie doar sa invete, sa observe si sa fie curios. Nu trebuie sa si doreasca asta sau sa-si planifice. Daca esti designer, pur si simplu stie.

Care sunt primii pasi pe care trebuie sa-i urmeze ca sa devina designer vestimentar?

Sa fie curios, sa urmareasca toate colectiile, sa observe detaliile si sa fie capabil sa dea sfaturi oamenilor.

Care sunt cele mai mari greseli pe care le fac femeile cand vine vorba de stil?

In primul rand, ca sunt prea cuminti si ca au prea multa grija cu ce se imbraca. Nu indraznesc. Apoi, ca nu se uita la ele, nu se observa si nu tin cont de asta. Nu in ultimul rand, gresesc si cand au idei fixe de genul “sunt prea grasa pentru asta”. O femeie trebuie sa aiba curajul sa incerce lucruri noi si sa se simta bine in tot ceea ce poarta.

Ce ar trebui sa avem tot timpul in garderoba?

In primul rand, articolele elementare, potrivite atat pentru zi, cat si pentru seara. O jacheta tip sacou, un tricou alb si o pereche frumoasa de jeansi si o pereche de pantofi cu toc.

Numeste 3 style icons

Kate Moss, Blake Lively si Sienna Miller

Scandal pe modificările Codurilor Penale. Opoziția: ”Vor paradis penal în acest stat”
Recomandari