Porti UGG-uri false? Cainii raton sunt jupuiti de vii pentru confectionarea lor!

Daca nu iti vine sa dai 200 de euro pe o pereche de UGG-uri originale, facute din piele de oaie, macar asigura-te ca cele pe care le cumperi sunt facute din piele sintetica. Activistii pentru drepturile animalelor din Marea Britanie au descoperit ca anumite imitatii sunt facute din piele de caini raton, jupuiti de vii.
Porti UGG-uri false? Cainii raton sunt jupuiti de vii pentru confectionarea lor!

Potrivit Mediafax, activistii pentru drepturile animalelor din Marea Britanie au cerut blocarea comertului cu acest tip de incaltaminte si etichetarea clara, dupa ce au aparut imagini socante in care caini raton sunt jupuiti de vii pentru a realiza imitatii ale UGG-urilor.

Unele companii din Australia, unde este fabricat acest tip de incaltaminte, folosesc pentru productie caini raton din China, insa scriu pe eticheta cizmelor ca sunt realizate de "piele de oaie australiana".

O aparatoare a drepturilor animalelor a declarat ca in cei peste zece ani de munca in domeniu nu a vazut un filmulet mai socant.

"Nu doar uciderea animalelor este ingrozitoare, ci faptul ca trebuie sa indure aceasta moarte lenta si dureroasa", a declarat femeia.
 

Iti cam trece pofta de UGG-uri, nu?

cami (2011-10-06 19:38:06)
dumnezeule!..imi vne sa omor toti chinezii aia ordinari!
ana (2011-10-06 08:51:12)
nu imi vine sa cred ce puteti zice... fara suparare... blana in general la oi se tunde pentru a se confectiona fir textil, dupa care daca vor sa omoare oaia, ii jupoaie si pielea, majoritatea animalelor sun omorate de vii doar ca nu se scrie, pentru ca daca se tranchilizeaza un animal este scump, iar daca se foloseste electrosocul se stica blana in zona unde a fost folosit
r (2011-10-05 14:27:02)
da mai dar de la oaie jupoi blana....
Dana (2011-10-05 14:14:51)
Din articolul vostru, daca nu il citesti si nu il intelegi cum trebuie, reiese urmatorul lucru: nu cumparati ugg-uri ieftine, ca sunt omorati cainii pentru ele, cumparati ugg-uri scumpe, ca sunt omorate oile. Probabil in ale conditii, dar pielea, tot piele ramane, nu? Pentru a lua pielea unui animal, trebuie sa il omori. Eu mai mult de 100 de lei nu as da pe ugg-uri, daca tot imi iau ceva de calitate, macar sa fie ceva frumos. Ok, sunt comode, dar... parca nu-s chiar atat de frumoase. :P
oana (2011-10-05 14:10:38)
habar n-am daca cizmele Ugg purtate de mine sunt false sau nu. Le-am cumparat acum 2 ani din strainatate si inca arata foarte bine...n-au costat 200 euro ci 100 dar sunt din material impletit cu nasturi pe parti.
Daniela (2011-10-05 14:04:53)
Adica ce vreti sa spuneti, ca oaia nu este animal? Ca ea merita jupuita, insa cainele raton nu.
”România, te iubesc!”: Sistemul Sanitar este tot mai bolnav, deși sumele alocate au crescut de 20 de ori
Recomandari