Gradinita Montessori Kindergarten of Bucharest


Dupa ce am vizitat gradinita Montessori, mi-am dorit sa fiu copil din nou, si cred ca asta au simtit si alti parinti care i-au trecut pragul. E genul acela de gradinita la care nu numai ca iti lasi copilul cu toata increderea, stiind ca e pe maini bune, dar mai mult, e gradinita la care ti-ai fi dorit si tu sa mergi, daca ai fi putut sa alegi in copilarie.


Ce face diferenta dintre gradinita Montessori si alte gradinite? Metoda de lucru cu copii, educatoarele – care sunt instruite in pedagogia Montessori, materialele si jocurile oferite micutilor si chiar felul in care sunt aranjate si mobilate salile de grupa. Aici, fiecare copil este respectat si incurajat sa-si dezvolte personalitatea in ritmul si stilul de crestere propriu si deprinde un stil de invatare creativa pentru intreaga viata.

Materialele educationale sunt importate din Canada, Marea Britanie, SUA si Olanda si sunt de o calitate superioara. In fiecare sala sunt zeci de jocuri, toate concepute foarte inteligent, de care e imposibil sa te plictisesti. Predarea este individuala, iar copiii invata prin joaca, in mod logic si cat se poate de spontan si natural, sa citeasca, sa scrie, sa numere, operatiuni matematice precum adunarea sau inmultirea, invata steagurile tarilor, pozitionarea lor geografica.

Educatoarele aduc in fiecare zi alte carti la clasa pentru a starni curiozitatea copiilor. Spre deosebire de alte gradinite, ele au rolul de a-i indruma si de a-i stimula pe copii, si nu de a impune disciplina si de a fi in centrul atentiei in sala.  Educatoarele nu pedepsesc niciodata copiii, dar nici nu-i recompenseaza – se considera ca cea mai importanta recompensa este cea provenita din multumirea de sine, dupa ce copilul rezolva un joc prin propriile puteri.

“Sa nu faci niciodata pentru un copil ceea ce poate face singur”, spunea Maria Montessori. La gradinita Montessori, copii invata sa se descurce pe cont propriu: isi spala singuri castronelul, isi pun singuri apa in pahar cand le este sete si descopera astfel, pas cu pas, autonomia si libertatea.

Un alt detaliu, care pare minor, dar care face diferenta intre MKB si alte gradinite. Ziua de nastere a unui copil din gradinita Montessori se desfasoara dupa un ritual prestabilit: educatoarele aseaza copiii in cerc, pun o lumanare groasa aprinsa, in mijlocul lor, care simbolizeaza Soarele, iar copilul sarbatorit se plimba in jurul “Soarelui” cu un glob in mana, pentru a marca trecerea unui an de viata. Educatoarele evoca evenimentele insemnate din anul care a trecut (precum nasterea unui frate sau a unei verisoare, participarea la un concurs in gradinita, obtinerea unui premiu etc), din informatii aflate de la parinti. Pentru micuti, intreg ritualul este fascinant si sunt incantati de fiecare data de el.

Am scris mult despre gradinita Montessori, dar n-am reusit sa spun tot.  Pentru mai multe detalii, o puteti contacta pe doamna directoare, Ana Maria Brezniceanu, la numarul de telefon 0729.002.081 sau pe mail, la [email protected]. Sau puteti vizita cu incredere site-ul gradinitei, afisat mai jos.


Adresa: Str. Tepes Voda, Nr. 79, Sector 2, Bucuresti


Telefon, fax, e-mail: +4037.4013339, +40729.002.081, [email protected]


Website: http://www.gradinitamontessori.ro/


Acreditare: autorizata


Inscrieri: tot timpul anului


Varste copii: intre 2 si 6 ani


Programul de functionare:

Program scurt 8.00 – 12.00

Program mediu 8.00 – 13.00

Program lung 8.00 – 18.00


Tarife:

Program scurt 8.00 – 12.00 1000 ron

Program mediu 8.00 – 13.00 1300 ron

Program lung 8.00 – 18.00 1600 ron


Personal didactic: Educatoarele au studii in strainatate pentru certificatul Montessori recunoscut international. Ele faciliteaza lucrul cu materialele prin prezentari individuale. Astfel, fiecare copil poate progresa in ritmul propriu. Asistentele de educatoare sunt absolvente ale Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei.


Grupe copii: Sunt 20-25 de copii in grupa, supravegheati de doua educatoare. In pedagogia Montessori se lucreaza cu grupe mixte de varsta (0-3 ani, 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani), beneficiind de aceasta si copiii mai mici, care invata de la cei mari, si cei mari care isi fixeaza cunostintele si isi intaresc increderea in ei, explicandu-le celor mai mici.


Spatii (sali): MKB isi desfasoara activitatea intr-o vila de 600 mp, cu 4 etaje, dispunand de: 5 sali de clasa, 1 sala pentru activitati complementare, 1 biblioteca, 1 cabinet medical, 1 dormitor, cancelarie, 8 bai, vestiar, birou administrativ, sala de sport (in curs de amenajare).


Curte exterioara (loc de joaca): Curte de 350 mp , amenajata cu jucarii de exterior


Activitati educative: Programa se bazeaza pe filosofia de predare Montessori, respecta principiile Asociatiei Internationale Montessori (AMI), si acopera 5 arii curriculare: viata practica, dezvoltare senzoriala, matematica, dezvoltarea limbajului, stiinte si activitati culturale. Pe langa aceste arii curiculare, la MKB se pune accent si pe educatia estetica, educatia fizica, educatia morala, educatia ecologica. Copiii invata si limba engleza prin joaca, cu o educatoare din SUA, timp de doua ore in fiecare zi.


Activitati optionale: Pian, pictura, bricolage, karate, balet, Mindlab, franceza, germana, engleza


Activitati extracurriculare: O data pe luna. Vizite la gradina botanica, la muzee, la aeroport, la ferma animalelor, la Observatorul astronomic etc.


Limbi straine: Engleza zilnic, franceza si germana de doua ori pe saptamana – optional


Bucatarie proprie: Alimentatia copiilor este asigurata printr-o firma de catering.


Personal medical: Asistenta medicala 4 ore/zi; medic 1 data/saptamana


Siguranta: Contract cu o firma de paza


Transport: La cererea parintilor


Alte servicii sau informatii: Vacante: Vacanta de Craciun (2 saptamani), Vacanta de Pasti (1 saptamana), Vacanta de vara (luna august)


In septembrie 2011, in vila unde isi desfasoara activitatea MKB, se deschide prima scoala Montessori din Bucuresti, cu o grupa de 10-15 copii de 6-8 ani.


related posts

Modifică setările cookies