Ce trebuie sa stii daca vrei sa te vopsesti blonda. Cum sa faci trecerea de la brunet la o nuanta deschisa


Harstylistul Cristi Pascu ne dezvaluie detaliile la care sa fim atente atunci cand ne dorim o schimbare radicala de look, cum este cazul atunci cand vrem sa trecem de la parul brunet direct la nuanta de blond.


„Indiferent de motive, nu cred ca exista doamna sau domnisoara careia sa nu ii fi trecut prin gand, macar o data in viata, ideea unei schimbari de look radicale. Si aici vorbim atat de alegerea unei alte tunsori, cat si a unei alte nuante", spune Cristi Pascu pentru www.perfecte.ro.

"De departe, tunsoarea este cea mai solicitata, apoi vopsitul. Va dezvalui faptul ca este un subiect destul de dureros pentru unele cliente, deoarece putine persoane au rabdarea sa faca aceasta transformare complet. Spun rabdare pentru ca , in 95% din cazuri, necesita o durata de timp destul de mare (1-6 luni) pentru a ajunge la un blond frumos dar mai ales sanatos", sustine Cristi Pascu.

Este foarte usor sa decolorezi parul de 5 ori intr-o zi si sa ai blond la final, dar efectul asupra parului este devastator. El devine casant, isi pierde elasticitatea, iar, in unele cazuri, se rupe direct  in timpul procesului de decolorare.

"Foarte putine persoane au norocul sa ajunga blonde in aceeasi zi si aici vorbim, de regula, doar cele care nu erau vopsite de multa vreme cu negru si cele care au un pigment care cedeaza usor.In general, prima sedinta de deschidere a nuantei parului nu poate aduce mai mult de un ciocolatiu deschis", spune Cristi Pascu.

Hairstylistul recomanda aceasta trecere mai ales dupa 35-40 de ani, atunci cand negrul nu iti mai poate da "plus de valoare". Incepand cu aceasta perioada a vietii, negrul nu face decat sa aspreasca trasaturile si uneori poate pune in plus chiar si 5-10 ani, in functie de tunsoare.

Aavantajul blondului este acela ca ofera multa luminozitate chipului, intinereste si, mai ales, firele albe nu mai sunt atat de vizibile.

Atentie, este foarte important ca atunci când se stabileste nuanta de blond sa se tina cont de tipul tenului caci riscam altfel sa facem mai mult rau decât bine. De exemplu, niciodata un blond auriu pentru o persoana cu ten masliniu.

Un pas FOARTE IMPORTANT in schimbarea culorii parului din negru in blond reprezinta alegerea produselor ce vor face decolorarea.

Cele de ultima generatie se pot aplica pe tot parul, insa sunt capabile sa faca diferenta intre parul natural (radacini crescute) si parul vopsit.

Astfel, acest produs nu afecteaza DELOC parul natural, ci doar zona unde parul este vopsit (lungime), evident situatia extrem de neplacuta de a avea o radacina blonda si vârfuri din ce in ce mai inchise, pâna la negru.

Din pacate, tehnologia de ultima generatie costa si putini hairstylisti investesc in asa ceva deoarece pretul unui vopsit se tripleaza.

Ca sfat pentru cele care se decid sa faca acest pas prezentam un tabel cu gradul de decolorare, in siguranta, al parului in functie de intensitatea culorii purtate

Negru albastrui, negru simplu - maro (ciocolatiu) inchis

Negru natural, Saten inchis - maro (ciocolatiu) mediu, roscat inchis, maro-roscat

Maro (ciocolatiu) foarte inchis, saten - maro deschis, bej, inchis, roscat deschis, aramiu, blond inchis

Foto: Cristi Pascu

  • Ce trebuie sa stii daca vrei sa te vopsesti blonda. Cum sa faci trecerea de la brunet la o nuanta deschisa

related posts

Modifică setările cookies