Ce spune limbajul corpului tau despre tine? Vezi semnele si gesturile care te tradeaza

Comunicarea este esentiala in societate, iar limbajul corpului este tot mai des analizat de interlocutori. Vezi ce semnifica fiecare gest pe care il poti face in mod spontan, dar care poate fi interpretat de cel din fata ta.
Ce spune limbajul corpului tau despre tine? Vezi semnele si gesturile care te tradeaza

Tehnologia avansata este vinovata de lipsa comunicarii fata in fata din prezent, uitandu-se treptat importanta acesteia. Un discurs sau pur si simplu o discutie nu este relevanta doar datorita mesajului pe care cel in cauza il transmite pe cale verbala, ci si limbajului corpului. Astfel, conform specialistilor, informatia primita de cel din fata ta este distribuita astfel: 10% din ceea ce doresti sa comunici, 40% din tonul si viteza cu care vorbesti si 50% din limbajul corpului.

Inclinarea capului poate fi un semn al lipsei de incredere, a rusinii sau timiditatii, dar poate simboliza si interesul pe care il prezinta o persoana sau un obiect pentru tine, iar atingerea urechii poate semnifica o urma de indecizie. Daca in schimb iti inchizi ochii la auzul unei vesti sau iti mangai nasul, este clar ca te afli in situatia de a nega sau refuza ceva. Daca esti atenta la spusele cuiva si esti de acord cu ideea respectiva, vei observa ca ai tendinta sa confirmi acceptul tau printr-o inclinare repetitiva a capului inspre fata.

Intentia de a bate pe cineva pe umar este un semn de curaj, dar si de putere si control a situatiei sau a persoanei in cauza . Bratele deschise semnifica faptul ca esti deschisa sa comunici, in timp ce cele incrucisate tradeaza o persoana care a ridicat bariere inalte intre ea si ceilalti si refuza apropierea de ei. Miscarea mainilor in sus si in jos in timpul unei discutii semnifica transmiterea unor mesaje pozitive si importante.

Faptul ca iti asezi mainile pe coapse poate fi considerat un semn de agresivitate, dar si de impunere sau disponibilitate. Daca in momentul in care stai pe un scaun, ai tendinta de a-ti intinde picioarele si de a le departa, te simti in siguranta, ca si cand ai fi pe propriul teritoriu. Daca in schimb, obisnuiesti sa stai picior peste picior, specialistii sustin ca fie esti relaxata si te simti confortabil, fie este o pozitie defensiva.

Daca se intampla sa lasi privirea in jos in timpul unei discutii sau altercatii, atunci te poti considera vinovata, subordonata sau tematoare. Incruntarea poate reprezenta faptul ca nu ai inteles mesajul care ti-a fost transmis, iar faptul ca nu te uiti in ochii celuilalt atunci cand porti o discutie tradeaza lipsa de incredere pe care o ai in acea persoana. Daca esti deranjata de comentariul cuiva, tinzi sa-ti arunci privirea in alta parte, iar cand incerci sa-ti amintesti ceva iti ridici privirea sau te uiti intr-o parte. Contactul vizual se intrerupe in momentul cand cineva se simte jignit de catre interlocutor.

Recomandari