Despartirea, boala grea. Cum trecem peste ea?


Cercetatorii au frant inimile a mii, sute de mii de porci de guineea pana au stabilit cu certitudine: despartirile dor. Se vorbeste chiar de un porcusor care a fost despartit de iubita dupa 4 ani de relatie pentru a i se studia comportamentul: cata cruzime!


Studiile acestea nu au reusit totusi sa descopere si un leac pentru refuzul de a renunta la pijamaua de „nu-mi mai pasa de nimic”, caserola de inghetata si smiorcaiala care alunga orice prieten pe o raza de 5 km. Singurul lucru pe care studiile l-au putut arata a fost ca durerea cauzata de o despartire stimuleaza aceleasi zone ale creierului uman ca si durerea fizica sau dependenta. Asa ca primul pas spre a te simti din nou vesel si intreg este sa nu iti mai amintesti momentele placute petrecute langa nesimtitul care ti-a dat papucii.

Daca ti-e prea greu sa uiti momentul primului sarut, prima declaratie de dragoste, serile petrecute singuri, dar sa nu mai rasucim cutitul in rana!, incearca sa iti concentrezi atentia asupra intereselor tale. Persoanele care fac parte dintr-un cuplu au o rutina a lor, spun lucruri ca „ne place sa calatorim” sau „ne place inghetata”, isi fac planuri pentru viitor impreuna sau isi termina reciproc propozitiile. Asa ca atunci cand te desparti de cineva e normal sa te simti nesigur si dezorientat. Perceptia ta despre sine se schimba cand iubitul, reperul tau, dispare din viata ta.

Asta e motivul pentru care multe persoane spun ca dupa o despartire s-au redescoperit: si-au schimbat look-ul, au cautat si si-au gasit noi pasiuni. Si, in mod ideal, noi iubiti!  Dar pana la acest final fericit, nu-i o tragedie daca pentru cateva zile te inchizi in casa cu multe dulciuri si DVD-uri. Perioada asta amara va face momentul in care te vei indragosti din nou mult, mult mai dulce!

related posts

Modifică setările cookies