Care este varsta ideala pentru a deveni mama? Iata ce spun specialistii

Inainte de a decide ca sunt pregatite sa devina mame, foarte multe femei se intereseaza despre momentul oportun pentru a da nastere, din toate punctele de vedere. Tocmai din acest motiv exista nenumarate studii care ne spun cand, cum si ce trebuie sa facem pentru a avea o sarcina lipsita de probleme.
Care este varsta ideala pentru a deveni mama? Iata ce spun specialistii

Cei de la Universitatea Carolina de Sud afirma ca foarte un factor important in decizia de a deveni mama este varsta. Se pare ca o sarcina la varsta de 35 de ani este ideala si are o multime de beneficii. 

Primele motive pentru care oamenii de stiinta considera aceasta varsta ca fiind cea mai potrivita sunt acelea ca intre 30 si 40 de ani, femeile capata cel mai mare nivel de incredere in sine, dar si de determinare. In plus, dupa 30 de ani sunt mai multe sanse ca o femeie sa se afle intr-o relatie stabila, dar si sa aiba o cariera. 

In ciuda faptului ca majoritatea femeilor se tem ca 35 de ani pot fi prea multi pentru o sarcina fara riscuri medicale, se pare ca exista dovezi care spun ca nasterea creste speranta de viata. In plus, se spune ca imbunatateste abilitatile mentale ale mamei.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 830 de femei, iar concluziile sunt ca femeile care au devenit mame la 24 de ani sau mai mult, au raspuns mai bine la testele cu rezolvari de probleme, acuitate si pricepere, in comparatie cu cele care au nascut la varste mai fragede. Femeile care au nascut in jurul varstei de 35 de ani au o memorie mai buna si o capacitate de cunoastere mai ridicata.

 

Anca (2017-09-08 12:08:21)
Este un studiu reusit si corect as spune eu.Personal,am nascut primul baiat la 23 de ani.Pina la 1,4 luni nopti nedormite.Nimic rabdare si intelegere nu aveam.Eram ca un zombie.Cind ma intrebau cind al doilea copil nici nu vroiam sa aud.Dupa 5 ani am ramas insarcinata dupa o noapte furtunoasa in plina ovulatie)))Zic ,nu cred ca o ia ,asa din prima...eiii,nu a fost sa fie..LA 29 am nascut un baietel perfect sanatos..Sa va spun ceva?Sunt o alta mama acum..In primul rind ,nu fac greselile pe care leam facut cu primul,si ele este un copil linistit.Stiu ce sunt nopti dormite si zile pline cu soare.Si vad lucrurile un pic altfel,ma bucur de maternitate.Cred ca la vreo 35 imi fac si o fata)))
Agripina (2017-09-07 10:11:09)
Sunt clinici in Europa de reproducere umana care ajuta si femeile de peste 30 ani sa devina mamici
Concluziile îngrijorătoare ale FMI după vizita în România. Avertismentul transmis
Recomandari