Ar putea muri daca atinge un fir de iarba. Uite povestea impresionanta a unui baietel din Marea Britanie


Nimic nu i-ar placea mai mult lui Alex Hannard decat sa se poata juca in aer liber, la fel ca ceilalti copii. Din pacate, starea lui de sanatate nu-i permite sa faca acest lucru. Alex traieste in Hampshire, Marea Britanie [...]


Nimic nu i-ar placea mai mult lui Alex Hannard decat sa se poata juca in aer liber, la fel ca ceilalti copii. Din pacate, starea lui de sanatate nu-i permite sa faca acest lucru.

Alex traieste in Hampshire, Marea Britanie si sufera de o problema imunodeficitara care ii impiedica celulele albe din sange sa lupte impotriva bacteriilor si infectiilor.

Conform dailymail.co.uk. baietelul este unul dintre cei 300 de suferinzi din Marea Britanie si datorita problemelor la care s-ar putea expune el nu iese aproape niciodata din casa.

Este foarte dificil pentru Alex sa iasa si sa faca lucruri pe care ceilalti copii le considera normale deoarece un fir de praf sau de iarba l-ar putea omori“, spune mama copilului, care a renuntat la cariera de profesoara pentru a se putea ocupa in permanenta de el.

Micutul nu se poate apropia de lacuri, de locuri de joaca si ii este greu sa mearga chiar si la scoala din cauza bolii de care sufera.

Este greu sa-l mentinem motivat deoarece isi doreste sa faca aceleasi lucruri pe care le fac si prietenii lui, insa nu poate. Incercam, totusi, sa-i propunem cat mai multe activitati“, spune mama copilului.

Diagnosticul lui Alex a fost dat in anul 2007, cand el avea doar cinci ani, iar intregul proces pare desprins din filme intrucat medicii nu stiau care este problema micutului si de ce se simte rau. El a fost nevoit sa stea cateva zile in pat, pana cand unul dintre doctori si-a amintit de un alt caz asemanator, i-a dat steroizi si i-a imbunatatit starea.

Acum, copilul care are nevoie de un transplant de celule stem pentru a se insanatosi, vrea sa devina cercetator si sa-i ajute pe oamenii care au aceeasi problema ca a lui.

Mi-ar placea sa merg in tabara si sa ma distrez cu alti copii, dar ma pot imbolnavi si nu merg nicaieri. Cel mai mult imi place sa ma uit la televizor si sa ma joc la calculator“, spune Alex.

Medicul care se ocupa de starea copilului se ocupa deja de gasirea unor donatori pentru pacient si spune ca afectiunea aceasta ar trebui sa le traga un semnal de alarma celor care nu apreciaza ca pot face orice lucru fara sa fie conditionati de problemele de sanatate.

related posts

Modifică setările cookies