Copiii care NU trebuiau sa fie in viata. Parintii: “Nu ne vine sa credem ca sunt inca printre noi”


Archie si Harley Garthwaite, din Marea Britanie, s-au nascut invingatori. Chiar daca medicii nu le-au dat nicio sansa de supravietuire si i-au sfatuit pe parinti sa se pregateasca pentru ce e mai rau, micutii au tinut cu dintii de viata. [...]


Archie si Harley Garthwaite, din Marea Britanie, s-au nascut invingatori. Chiar daca medicii nu le-au dat nicio sansa de supravietuire si i-au sfatuit pe parinti sa se pregateasca pentru ce e mai rau, micutii au tinut cu dintii de viata.

Archie si Harley Garthwaite s-au nascut la numai 23 saptamani. Cantareau la nastere 0.566 de kilograme si, respectiv, 0,623 de kilograme, iar doctorii nu au avut un prognostic optimist pentru ei.

Gemenii, care nu sunt identici, s-au nascut cu gauri in inima, probleme la intestine si nu puteau sa respire singuri. La numai doua saptamani, Archie a trecut printr-o operatie pe cord deschis, urmat imediat de fratele sau.

Medicii i-au operat, de asemenea, pe amandoi pentru a le rezolva problemele intestinale, i-au supus unor tratamente cu laser pentru a le stimula ochii inca nedezvoltati complet si i-au pus pe ventilatie mecanica si oxigen pentru a-i ajuta sa respire. Chiar daca sansa le era potrivnica, micutii s-au agatat de viata, spre bucuria parintilor.

“A fost cel mai infricosator moment din vietile nostre”, a marturisit mama acestora, Hayley Kennedy, in varsta de 20 de ani.

Kennedy, care este logodita cu tatal copiilor, Billy Garthwaite, a avut o sarcina fara probleme pana in saptamana 21, atunci cand i s-a rupt apa. Urmatoarele doua saptamani avea sa le petreaca intr-un spital, cu medicii alaturi, incercand sa o impiedice sa intre in travaliu.

Insa, la 23 de saptamani, au realizat ca venirea pe lume a baietilor este iminenta. Cei doi s-au nascut chiar in acea zi si au fost plasati imediat in incubatoare.

Medicii ne-au spus sa ne pregatim sa-i pierdem, pentru ca sansele ca macar unul dintre ei sa supravietuiasca interventiilor chirurgicale erau prea mici“, a povestit mama.

Archie cantareste acum 2,267 kilograme si a fost externat, insa inca necesita suplimente de oxigen. Harley – 2,041 kilograme – urmeaza sa fie externat in saptamanile care urmeaza.

Nu am crezut ca o sa traim acest moment (…winking Sunt cea mai mandra mama din lume, iar ei sunt micile noastre miracole“, a marturisit Kennedy.

Doctorul Chidambara Krishna Iyer Harikumar, cu o experienta de 20 de ani in domeniu, a declarat ca cei doi baieti sunt primii gemeni nascuti atat de prematur care au supravietuit. Sunt “unici si rari”, a spus acesta.

Numai un copil din zece nascuti la 23 de saptamani supravietuiesc, iar dintre cei care o fac, unul din doi sufera de probleme psihice“, a explicat medicul.

related posts

Modifică setările cookies