Drama unei tinere fara copilarie: “M-am casatorit cand aveam 5 ani”


In ziua in care a implinit 5 ani, Samina Shah s-a imbracat intr-o rochita frumoasa, crezand ca va merge la petrecerea de ziua ei. In schimb, ceremonia care a urmat a insemna inceputul unei vieti de abuzuri si suferinta.


Familia Saminei nu traia intr-o tara islamica, ci intr-un oras din Marea Britanie. Ei au insistat insa sa respecte o traditie controversata si si-au obligat fiica sa se marite la acea varsta frageda.

Citeste si: Fata fara copilarie: a pozat sexy la 12 ani, iar la 15 e gravida

Samina a decis sa-si spuna povestea, dupa ce autoritatile britanice au dezvaluit ca in aceasta tara au avut loc peste 1.400 de mariaje fortate cu minore, numai anul trecut. Alte 6.000 nu au fost inca recunoscute, se tem oficialii.

Eu nu am avut copilarie, nu am fost lasata sa ma joc, mi s-au refuzat cele mai firesti drepturi. Stiu ca acest obicei contravine invataturilor din Islam si ar trebui interzis. Este o infractiune, nicaieri in scrierile islamice nu exista o justificare pentru un asemenea mariaj”, continua ea.

Obligata sa renunte la scoala la varsta de 13 ani, Samina a reusit totusi sa-si faca o cariera. Dar isi aminteste mereu bataile si abuzurile indurate si clipele in care rudele ii spuneau ca o femeie trebuie sa stea acasa si cu cat sufera mai mult, cu atat mai mare va fi rasplata ei in Paradis.

Citeste si: Cea mai tanara mama din lumea a avut 5 ani! Cel care i-a facut asta NU va fi pedepsit dintr-un motiv incredibil

La 14 ani, in urma altei ceremonii, tanara a fost obligata sa se mute in casa sotului ei si cei doi au plecat in tara de origine, Pakistan. Acolo mariajul a fost consumat cu forta, tanara fiind batuta de barbatul ei, care a decis apoi sa o tina incuiata in casa, ani de zile.

Dupa ce s-a intors in Marea Britanie si a nascut o fetita, la varsta de 20 de ani, Samina si-a reluat studiile, impotriva vointei sotului, pe care l-a si parasit, 17 ani mai tarziu.

Dupa ce si-a parasit sotul, a vrut sa se intoarca la parintii ei, dar acestia au alungat-o in strada. Disperata, a vrut sa se sinucida, apoi s-a gandit sa renunte la religia ei si sa devina crestina, dar preotul cu care a discutat i-a spus ca nu religia este vinovata, ci oamenii.

Ajunsesem sa nu mai fiu lasata sa zambesc. Mi se spunea ca zambetul este ceva ce fac numai femeile usuratice, care flirteaza.Islamul apara drepturile femeilor si ma bucur ca am aflat care este adevarata invatatura, nu cea care a fost reinterpretata de oamenii rau intentionati”, sustine femeia.

Citeste si: Ei sunt cei mai tineri bunici din Marea Britanie! Afla ce varsta au

El a aranjat cu o alta femeie musulmana sa-i ofere un adapost si sustinere, iar in cativa ani Samina a reusit sa devina chiar un mentor pentru tinerele musulmane.

related posts

Modifică setările cookies