Care sunt cele mai bune pozitii de alaptat? FOTO


Primele dati cand il vei pune pe bebe la san e posibil sa nu-ti placa atat de mult pe cat te-ai fi asteptat. Toate mamicile care au alaptat ti-au povestit cat de minunat e sa alaptezi, ce legatura speciala se [...]


Primele dati cand il vei pune pe bebe la san e posibil sa nu-ti placa atat de mult pe cat te-ai fi asteptat. Toate mamicile care au alaptat ti-au povestit cat de minunat e sa alaptezi, ce legatura speciala se creeaza intre tine si copil in acele momente, asa ca e normal sa te astepti ca totul sa fie numai miere si… lapte. 

Realitatea poate fi un pic diferita, totusi: daca nu stii cum sa alaptezi bebelusul in mod corect, pot aparea rani, dureri si lacrimi de ciuda – si din partea ta, si din partea bebelusului, suparat ca nu reuseste sa isi potoleasca foamea sau setea. Daca alaptezi dintr-o pozitie corecta, insa, poti evita aceste probleme. Afla care sunt cele mai bune si mai comode trei pozitii pentru alaptare!

1. Pozitia din sezut

Pentru aceasta pozitie, trebuie sa te asezi pe pat, pe un scaun sau un fotoliu confortabil si sa tii bebelusul ca in imaginea de mai jos: corpul lui sa fie perpendicular pe al tau, funduletul si picioarele i le sprijini cu o mana, iar cu cealalta mama ii sustii capul si spatele. E foarte important ca tu sa stai confortabil si cu spatele drept, pentru ca bebe poate sa suga chiar si 20 de minute.

2. Pozitia intinsa pe o parte

Alaptarea din pozitia intinsa pe pat se face foarte simplu: te asezi pe pat, iar pe bebe il pui langa sanul tau, fata in fata cu tine. Cu mana libera, il poti ajuta pe bebe sa prinda sfarcul in gurita. E una din pozitiile cele mai comode si usoare pentru femeile care au nascut prin cezariana, dar si pentru mamicile obosite, care vor sa se odihneasca si ele cateva minute, cat alapteaza bebelusul.

3. Pozitia posetuta

Pozitia “posetuta” sau “minge de rugby”, cum i se mai spune, este iarasi potrivita pentru femeile care au nascut prin cezariana si sunt in perioada de refacere, dar si pentru femeile cu sanii mari sau pentru cele care au gemeni. Tine copilul la subsuoara, ca si cum ai tine o poseta. Corpul bebelusul se sprijina de antebratul tau, iar capul trebuie sa i-l sustii cu mana. (pozitia nr. 3 din figura de mai sus)

Dupa ce bebe creste in lungime, nu vei mai putea alapta din pozitia “posetuta” pe scaun, din simplul motiv ca bebe nu va mai incapea. Atunci, ai urmatoarea varianta: bebe culcat pe o perna pe pat, iar tu aplecata deasupra lui, ca in poza de mai jos:

related posts

Modifică setările cookies