Povestile unor invingatori: bebelusi nascuti prematur care au supravietuit

Foarte multi dintre copilasii nascuti prematur au sanse minime dar supravietuiesc, uimind pe toata lumea. Unul dintre ei, un baietel, cantarea la nastere putin peste 500 de grame, adica… greutatea unei franzele. Este unul dintre copiii nascuti prematur. Mama lui [...]
Povestile unor invingatori: bebelusi nascuti prematur care au supravietuit

Foarte multi dintre copilasii nascuti prematur au sanse minime dar supravietuiesc, uimind pe toata lumea. Unul dintre ei, un baietel, cantarea la nastere putin peste 500 de grame, adica… greutatea unei franzele. Este unul dintre copiii nascuti prematur.

Mama lui nici nu a apucat sa-l stranga la piept iar cand l-a vazut prima data era ghemuit intr-un incubator cu manutele pline de ace. Parintii doreau sa-l boteze pe baietel, dar asteptau cu strangere de inima vestile medicilor.

Sansele de supravietuire ale unui fat nascut la sase luni sunt de 25 la suta si ele cresc cu fiecare saptamana cu care sta in pantecele mamei. Prematurii au nevoie de ingrijiri speciale si trebuie hraniti cu mare atentie.

In urma cu 15 ani, medicii de la maternitatea Brasov au asistat la nasterea unui bebelus de 500 de grame. Era o premiera si toata lumea a asteptat cu infrigurare ca micutul sa primeasca un diagnostic optimist. Povestea a avut un final fericit iar astazi, copilul este deja elev si duce o viata absolut normala.

Un alt copil care s-a grabit sa vina pe lume cantarea, la nastere, aproape 600 de grame, iar in primele luni de viata a fost conectat la un incubator in care erau 36 de grade Celsius, exact ca-n pantecele mamei sale. Bebelusul era hranit cu o pipeta si atent monitorizat. Orice miscare declansa o alarma care-i alerta pe medici.

Citeste mai multe pe www.acasatv.ro.

Recomandari