Prima baita a bebelusului. Afla care sunt regulile pe care trebuie sa le respecte orice parinte


Prima baita este un moment important pentru bebelusul tau, dar si unul plin de emotie pentru parinti.


Esti pentru prima data mamica? Atunci este firesc sa te gandesti cu teama la felul in care te vei descurca atunci cand fragila ta comoara va fi acoperita cu sapun alunecos.

Nu te impacienta. Pentru prima baita a bebelusului poti apela la un ajutor cu experienta, de regula mama. Sigur ca fiecare persoana dornica sa te ajute iti va creste increderea si curajul, insa micutul nu se va simti confortabil in aglomeratia de sfaturi, fete preocupate si maini care se intersecteaza in jurul lui.

Cand face bebe baita?
- de regula dupa ce s-a vindecat buricul si ulterior zilnic
- la distanta de ora mesei, dar si de ora de culcare. Nu este bine ca bebelusul sa aiba stomacelul plin sau sa fie obosit.

Cum te pregatesti?
- in camera in care ii faci baie trebuie sa fie o temperatura de aproximativ 25 de grade
- apa sa fie de pana la 10 cm din inaltimea cazii si sa aiba intre 33 si 35 de grade
- poti folosi un suport special pentru bebelus care se prinde cu ventuze de fundul caditei. In acest suport copilasul tau va sta confortabil si tu vei avea ambele maini libere pentru a-l spala.

Cateva reguli de baza:
- foloseste un sapun special pentru copii
- nu folosi spumant sau uleiuri deoarece pot provoca iritatii
- acorda atentie pliurilor de la gat, manutelor si picioruselor, zonelor de dupa urechi si cele care sunt acoperite de obicei de scutec
- spala-l cu miscari delicate si ai grija sa nu porti bijuterii sau sa ai unghiile scurte
- spala-l pe cap dupa ce ai terminat cu restul corpului, asa nu va sta cu parul umed
- daca nu folosesti un suport special, sustine-i capul pe tot parcursul baitei
- niciodata nu lasa copilul nesupravegheat
- dupa ce il scoti din baita, inveleste-l intr-un prosop moale si sterge-l usor, prin tamponare

In timp, vei descoperi care este momentul din zi preferat de copilasul tau pentru a face baita. Asigura-te ca ai mereu la indemana tot ceea ce iti este necesar pentru baie si dupa aceasta.

Pe langa celebra metoda de verificare cu cotul, foloseste si un termometru special pentru a stabili temperatura apei. Studiaza-ti copilulcu atentie: daca observi ca baia ii face placere, il poti tine un pic mai mult in apa.

Vorbeste cu el in timp de il speli, zambeste-i, canta-i si nu prelungi baia daca bebelusul tau da semne de nerabdare sau de iritare.

Cu fiecare zi vei capata mai multa experienta si puisorul iti va recunoaste meritele protestand cand vei dori sa il scoti din apa. Intre 1 si 3 luni va incepe sa se joace cu apa, sa te stropeasca, transformand aceste momente in amintiri de neuitat.

related posts

Modifică setările cookies