Simona Halep sau cea mai buna definitie despre sacrificiu si vointa. Cum a ajuns o romanca sa demonstreze ca limitele neputintei pot fi depasite


Acum 22 de ani se nastea in Constanta cea despre care New York Times avea sa o caracterizeze drept "o jucatoare cu monstre de genialitate".

Tag-uri: #Simona Halep

A devenit cunoscuta datorita deciziei de a-si face operatie pentru micsorarea sanilor, stirea facand inconjurul lumii. Timp de trei ani, informatiile despre rezultatele sale se raportau strict la hotararea luata la 18 ani, nu putine fiind publicatiile si site-urile care vorbeau despre Simona Halep drept "jucatoarea care si-a micsorat sanii".

 

Insa de anul trecut lucrurile s-au schimbat, iar punct dupa punct, game dupa game, set dupa set, meci dupa meci si turneu dupa turneu, Simona Halep a devenit sportiva cu care romanii au inceput sa se mandreasca, iar strainii sa o vada mai departe de titulatura care o consacrase.



 

Cele sase turnee castigate in 2013 au ajutat-o pe Simona sa ajunga pe locul 11 in clasamentul mondial al celor mai bune jucatoare de tenis, performanta pe care doar Virginia Ruzici si Irina Spirlea o mai reusisera. Sfertul de finala jucat la Australian Open o va mai propulsa un loc, astfel ca sfarsitul lui ianuarie 2014 o va gasi pe frumoasa constanteanca in careul de asi al tenisului mondial feminin, alaturi de Serena Williams, Maria Sharapova, Na Li sau Victoria Azarenka.

 

Modele, papusi si tenis

Intr-o perioada in care modelele par sa nu mai conteze, Simona Halep nu se sfieste sa recunoasca ca are un idol, pe Justin Henin cu care si-ar dori ca intr-o zi sa faca schimb de cateva mingi pe teren. 

 

Daca cineva se gandeste ca un sfert de finala la Australian Open sau orice alt turneu de Grand Slam se obtine atat de usor, mai ganditi-va o data dupa ce cititi aceasta marturisire: "De la 6 ani am jucat tenis zilnic. Deci am avut viata si o copilarie pe terenul de tenis. N-am avut papusi, n-am avut altceva", declara cu o senintate destabilizatoare tanara cu doar cateva zile inaintea sarbatorilor de iarna, in pauza unui antrenament.

 

 

Un suflet mare intr-un corp mic

"Este un chin sa stai tot timpul departe si singur. La hotel stai singur, esti singur intr-o tara", explica sportiva care in 2013 a fost desemnata jucatoarea cu cel mai mare progres din an, insa nu regreta drumul pe care l-a ales, ba chiar si-l asuma cu o lejeritate de care nici oamenii mari nu reusesc sa o stapaneasca asa cum o face ea la 23 de ani.

 

"A fost o decizie a mea, numai a mea. Am avut curaj si pentru visul meu am avut curaj sa fac... Sunt momente grele in viata unui sportiv si chiar trebuie sa gandesti un pic mai nebuneste ca sa poti sa mergi inainte. Chiar sa munti muntii din loc. Sa crezi ca poti sa muti muntii din loc", povesteste Simona.



 

Are 1,68 m, insa vointa de care da dovada in teren este atipica si izvoraste dintr-o dorinta si o determinare pe care doar un suflet simplu, dar in acelasi timp puternic ca al ei le poate arata.  

 

"Vreau sa fiu fericita pe teren"

Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova si Sofia sunt sase orase in care Simona Halep a demonstrat ca neputinta caracteristica poporului nostru si "aceea nesansa" de a ne naste in Romania pot fi daramante.


Pentru ca din fericire si vointa se nasc cele mai frumoase lucruri, Simona Halep continua sa puna cate o caramida la temelia unei noi imagini a romanilor, o imagine in care griul gandurilor si perspectivelor sunt inlocuite cu optimism, dorinta de lupta si vise care pot fi indeplinite.
 

 


"Vreau sa fiu fericita pe teren si sa dau totul, sa ma misc bine si sa fiu relaxata. Este sansa mea si trebuie sa lupt pentru ea", este motto-ul dupa care se ghideaza romanca, chiar si atunci cand rezultatul final nu este cel asteptat. Mai ales de cei care stau in fata televizoarelor si doar privesc la televizor. Fara sa se gandeasca nici macar o secunda la povestea din spatele acelei tinere cu ochii verzi pentru care mingea, racheta si fileu sunt cei mai buni prieteni, cei care o insotesc si ii sunt alaturi la bine si la greu.


Lectia Simonei

Visul Simonei Halep a devenit realitate din clipa in care a constientizat ca in fata oricarui castig, financiar sau profesional, primeaza fericirea si sentimentul de implinire pe care le traieste in timpul fiecarei mingi jucate, fiecarui set castigat sau nu, fiecarui meci incheiat.



Pentru ca Simona a inteles ca un om implinit este acela care face ce-i place, iar lectia pe care o da in fiecare zi ar trebui sa reprezinte un punct de plecare pentru viata fiecaruia dintre noi care se complace cu viata lui, fara sa aspire spre aceea normalitate pe care constanteanca s-a luptat sa o descopere.


Iar pentru Simona, caravana fericirii va urma sa poposeasca la Paris, Doha si Dubai, lor urmand sa li se adauge si alte orase in care romanca va aduna amintiri despre ceea ce ea numeste simplu, "Viata mea".

  • Simona Halep sau cea mai buna definitie despre sacrificiu si vointa. Cum a ajuns o romanca sa demonstreze ca limitele neputintei pot fi depasite

related posts

Modifică setările cookies