Reteta pandispan cu visine, recomandata de Jesica Zamfir, castigatoarea Masterchef


Jesica Zamfir, castigatoarea sezonului 3 Masterchef, va propune un desert rapid, lejer, de vara. Impresioneaza-ti prietenii cu o prajitura pufoasa si gustoasa, dar mai ales pregatita intr-un timp scurt. Iata cateva ponturi pentru un pandispan "pufos ca un norisor" :)


"Piata e plina de fructe proaspete asa ca poti inlocui visinele cu orice alt fruct de sezon, care-ti face cu ochiul", spune Jesica Zamfir.

Ingrediente: 

Pentru o tava de tarta, cu fundul detasabil cu diametrul de 26 de cm.

  • 300g visine proaspete sau alt fruct de sezon, fara samburi
  • 6 oua
  • 5 linguri de zahar
  • ¼ lingurita sare
  • 2 linguri de ulei (daca iti place gustul untului in prajituri poti pune cu incredere 50g de unt topit si racit)
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de amidon
  • ½ pliculet de praf de copt
  •  1 lingurita de extract de vanilie sau un pliculet de zahar vanilat

In plus vei avea nevoie de 2-3 linguri de faina pe care o folosesti pentru a trece fructele prin ea inainte de a le pune in aluat.

E important sa ai toate ingredientel la temperatura camerei.

Incepe prin a aprinde cuptorul, pune-l la 180 grade sa se incalzeasca.

Mod de preparare: 

Intr-un bol curat bate ouale, fara sa separi albusul de galbenus, cu sarea. Adaugi zaharul si mixezi 3-4 minute, pana acestea devin spumoase, albe, aerate si si-au triplat volumul. Dupa asta, pui uleiul sau untul treptat continuand sa mixezi inca 30 de secunde.  Adaugi acum si vanilia. Separat amesteci faina cu amidonul si praful de copt pe care le cerni neaparat si le adaugi compozitiei de mai sus. Incorporezi cu grija fara sa amesteci cu mixerul, te folosesti de o paleta sau o lingura de lemn.

Pune aluatul in tava cu fundul detasabil. Eu pun si hartie de copt pe fundul tavii chiar daca aceasta este antiaderenta. E mai simplu de scos din tava dupa ce se coace si tava e mai usor de curatat la sfarsit.

Fructele fara samburi le treci prin faina (ca sa nu se lipeasca de fundul tavii) si le asezi frumos peste aluatul din tava. Iar acum la cuptor cu ea!  La 180 grade timp de 25 minute.

Dupa ce a trecut timpul indicat verificam cu o scobitoare daca este coapta si in interior (daca ai urmat intocmai pasii de mai sus, ar trebui sa fie perfecta).  Daca inca e necoapta la mijloc scade temperatura cuptorului, acopera prajitura cu hartie de copt si mai las-o in cuptor.Verifica din 5 in 5 minute starea ei pana cand prajitura este coapta.

O scoti din cuptor si o lasi 5 minute sa se odihneasca in tava, dupa care o treci pe un platou si o pudrezi frumos cu zahar pudra.  Daca esti fan inrait al ciocolatei, indrazneste si glazureaz-o  cu ciocolata alba sau neagra dupa bunul plac.

   

  • Reteta pandispan cu visine, recomandata de Jesica Zamfir, castigatoarea Masterchef

related posts

Modifică setările cookies