5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre vaccinul antigripal si sarcina


Ti s-a intamplat sa mergi la un control de rutina in perioada sarcinii, sa ti se propuna sa faci un vaccin antigripal si sa nu stii cum sa reactionezi? Afla cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre [...]


Ti s-a intamplat sa mergi la un control de rutina in perioada sarcinii, sa ti se propuna sa faci un vaccin antigripal si sa nu stii cum sa reactionezi? Afla cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre aceasta solutie de prevenire a bolii si perioada sarcinii.

Orice mamica prevazatoare, care se gandeste la binele micutului ei, isi poate pune intrebari in momentul in care o persoana ii propune un tratament medicamentos in timpul sarcinii. Ezitarea este fireasca intr-un astfel de interval si tocmai acesta este motivul pentru care venim in ajutorul tuturor mamicilor.

A face un vaccin antigripal in timpul in care te pregatesti sa-l aduci pe lume pe bebelus este o masura sigura si chiar benefica. Uite cinci motive pentru care ar trebui chiar sa te gandesti serios sa faci acest pas.

1. De ce trebuie sa faca o graviduta vaccinul antigripal?

Conform specialistilor, vaccinul este benefic pentru femeile insarcinate deoarece in timpul in care il asteapta pe bebe, corpul lor este supus stresului, pune o presiunea mare asupra plamanilor si inimii si afecteaza sistemul imunitar. Riscul unei femei insarcinate de a raci este mai ridicat, iar sansele ca ea sa sufere diferite complicatii cresc.

Din cauza unei posibile raceli, viitoarele mamici pot fi puse in situatia de a naste prematur si de a se lovi de diferite obstacole. Pentru a evita problemele, mamicile pot alege varianta vaccinului.

2. Vaccinul antigripal il poate ajuta si pe micut

Dupa nastere, bebelusii risca sa raceasca. Daca mamica alege sa se vaccineze in timpul sarcinii insa, copilul ar putea fi protejat de pericole.

De vreme ce un vaccin antigripal nu este permis micutilor pana la sase luni, anticorpii se pot transmite de la mama la fat, prin intermediul placentei si il pot proteja pe copil.

 

3. Nu te considera ferita de probleme

Tine minte ca vaccinul SCADE sansele de a te expune unei raceli, insa nu le anuleaza definitiv. Nu imbratisa o persoana bolnava si nu sta foarte aproape de ea doar pentru ca ai facut vaccinul antigripal.

Spala-ti mainile des, consuma lichide si tine la indemana un lichid antibacterial pentru a putea dezinfecta suprafetele pe care le atingi.

 

4. Spune-i doctorului daca ai alergie la oua

Uneori, compozitia vaccinurilor antigripale poate include o cantitate redusa de proteina din ou, proteina care nu este benefica persoanelor alergice.

In principiu este in regula sa faci vaccinul, insa nu strica sa-i spui medicului despre mica ta problema.

5. Opteaza pentru injectie

In strainatate a aparut de curand un spray nazal care are acelasi efect ca al injectiei antigripale.

Cu toate ca acele nu sunt foarte placute, spray-ul nu este benefic pentru femeile insarcinate. Acesta din urma contine un virus viu care o poate expune pe mamica unor probleme.

Asadar, inainte de a face vaccinul trebuie doar sa-ti iei cateva masuri de precautie. Doar in mana ta sta insa puterea de a decide daca vrei sau nu sa faci vaccinul antigripal in timpul sarcinii.

related posts

Modifică setările cookies