6 sfaturi pentru o sarcina lipsita de stres


Emotiile si grijile generate de sarcina pot fi uneori coplesitoare pentru o femeie. Stresul nu este, insa, indicat pentru cele 9 luni de sarcina pentru ca pot face rau atat bebelusului, cat si tie. Vestea buna este ca exista solutii pentru a avea o sarcina fara nelinisti si framantari.


Sa devii mamica nu este lucru usor. Timp de noua luni corpul tau este supus unor transformari importante, iti vei readapta stilul de viata, iar grijile vor fi din ce in ce mai multe. Nu te lasa doborata de astfel de ganduri! Mergi mai departe si descopera mici schimbari care te vor ajuta sa treci peste stresul sarcinii.

Citeste si: Kilograme in minus dupa nastere? Vezi 6 sfaturi pentru a slabi fara dieta

1. O dieta echilibrata = sanatate curata!

Nu uita niciun moment ca de sanatatea ta depinde si cea a copilului tau. Asa ca renunta la alimentatia haotica si produsele fast-food si treci in tabara celor care iubesc mancarea sanatoasa.

Cu cat vei manca mai multe produse grase si bogate in calorii, cu atat organismul tau va fi mai stresat. O dieta bogata in nutrienti te va ajuta sa fii plina de energie si sa treci mai usor peste zilele grele din timpul sarcinii.

2. Nu pierde noptile

Se poate ca grijile generate de venirea pe lume a unui copil sa iti provoace insomnii. Daca dormi suficient, organismul iti va fi recunoscator si te va ajuta sa lupti cu stresul.

Invata sa aduci somnul pe la gene si sa dormi bustean in fiecare noapte. Uneori e nevoie doar de un asternut placut, de o baie relaxanta si de un pahar cu lapte si miere. Daca insomnia persista, vorbeste cu medicul tau.

Citeste si:  Top 5 solutii pentru intarirea sistemului imunitar in timpul sarcinii

3. Miscarea alunga gandurile negre

Nu trebuie sa te antrenezi ca pentru maraton, dar nici nu trebuie sa iti petreci zilele numai intinsa pe canapea. Incearca exercitii usoare, care te vor ajuta sa te simti mai bine si sa faci fata tuturor provocarilor.

Cateva minute de miscare dupa o zi plina la munca indulcesc emotiile si stresul provocat de sarcina. In plus, te vor ajuta mai tarziu in travaliu, cand organismul va fi astfel pregatit pentru efort.

4. Invata sa spui NU

Nu iti incarca programul mai mult decat trebuie si renunta la idea ca poti sa le faci pe toate. Nu mai face orele suplimentare la serviciu si cere ajutorul partenerului, familiei si prietenilor atunci cand e nevoie. Profita de week-end, de zilele de concediu, de cele de Sarbatori si odihneste-te.

5. Confeseaza-te

Nu aduna toate grijile pentru tine. E bine sa fii informata si sa citesti despre sarcina si nastere, dar nu aduna toate detaliile negative si nu exagera cu presupunerile. Vorbeste cu o persoana apropiata despre emotiile tale si cu medicul tau despre temerile legate de nastere.

Citeste si: Alimentatia in timpul sarcinii. Uite ce NU trebuie sa mananci cand astepti un bebe

6. Incearca tehnici de relaxare

Muzica de relaxare, yoga sau meditatia nu pot sa iti faca niciun rau. Dimpotriva, te vor ajuta sa descoperi mai usor sursa stresului tau, sa elimini gandurile negre si sa iti canalizezi energia pozitiva spre lucrurile importante: sanatatea ta si a bebelusului.

In cazul in care starea de stres persista, temerile se amplifica si apar momente de anxietate, e bine sa vorbesti cu un medic, care iti poate recomanda si alte terapii.

related posts

Modifică setările cookies