Sarcina pe saptamani: saptamana 3

La trei saptamani de la conceptie, bebelusul tau e prea mic pentru a putea fi perceput cu ochiul liber, desi incepe sa creasca cu repeziciune. La inceputul celei de-a treia saptamani, oul este purtat in josul trompei falopiene, in timp [...]
Sarcina pe saptamani: saptamana 3

La trei saptamani de la conceptie, bebelusul tau e prea mic pentru a putea fi perceput cu ochiul liber, desi incepe sa creasca cu repeziciune.

La inceputul celei de-a treia saptamani, oul este purtat in josul trompei falopiene, in timp ce spermatozoizii “inoata” in sus, intrecandu-se pentru castigarea trofeului. Invingatorul va lua in curand forma unei fiinte umane. Poate dura pana la trei zile ca intalnirea decisiva dintre ovul si spermatozoid sa se produca.

Mai apoi, embrionul proaspat format incepe sa se dezvolte, transformandu-se intr-o minge solida de celule. Speram ca ti-ai dat seama deja – vorbim despre copilul tau! happy In acest punct, embrionul este inca foarte mic si nu este vizibil la ecografie.

In timpul acestei etape atat de premature a sarcinii, placenta nu este inca formata si nu poate lua elemente nutritive din sistemul circulator. In schimb, hrana este furnizata de catre fluidul ce inconjoara sarcina proaspat formata – lichidul amniotic. In acest moment, bebelusul tau are, aproximativ, lungimea unui capat de ac pentru cusut.

Cat despre tine, starile de anxietate continua, probabil. Ce se va intampla mai departe? Cat de tare se va transforma corpul tau? Majoritatea femeilor nu vor intampina schimbari fiziologice sau hormonale majore in urmatoarele saptamani de sarcina. Daca observi la un moment dat o usoara sangerare, aceasta poate fi un semn al fertilizarii reusite.

Nu e cazul sa-ti faci inca probleme cu privire la greutate. Cu o dieta sanatoasa si exercitii fizice recomandate de un specialist, cantarul nu o va lua razna in urmatoarele noua luni.

Nici prin minte sa nu-ti treaca sa tii regim in timpul sarcinii. Nu uita, in urmatoarea perioada e absolut firesc sa adaugi kilograme in plus siluetei tale.

E important insa sa nu depasesti, pe cat posibil, limita de sus, adica 15 kilograme. O sarcina cu supraponderabilitate iti poate cauza multe neplaceri, printre care, la loc de cinste, se afla diabetul.

Idee pentru tati: Inca te mai bucuri de linistea caminului in doi? Savureaza aceste momente, viata ta e pe punctul de a se schimba in totalitate! winking

»
Surpriza mare: BNR a lansat astazi MONEDE noi. FOTO
Recomandari