Cate limbi straine poate invata un scolar? O fetita de 10 ani stie 10 limbi straine

Sonia Yang are doar zece ani si vorbeste fluent 10 limbi straine. Fetita tocmai a fost incoronata drept cea mai talentata lingvista din Nord-Vestul Angliei. Sonia traieste in Stickport, dar s-a nascut in Taiwan. Inainte de inceperea ciclului primar, ea [...]
Cate limbi straine poate invata un scolar? O fetita de 10 ani stie 10 limbi straine

Sonia Yang are doar zece ani si vorbeste fluent 10 limbi straine. Fetita tocmai a fost incoronata drept cea mai talentata lingvista din Nord-Vestul Angliei.

Sonia traieste in Stickport, dar s-a nascut in Taiwan. Inainte de inceperea ciclului primar, ea s-a mutat cu familia in Anglia, vorbind fluent la vremea respectiva japoneza, chineza si engleza.

De atunci si pana acum, Sonia a mai invatat patru limbi straine – germana, franceza, spaniola, portugheza – si, recent, a inceput sa ia lectii de kazaha si lugandan.

La concursul in cadrul caruia a fost desemnata cel mai bun lingvist au participat 5.000 de elevi din zona de Nord-Vest a Angliei, carora le-au fost testate cunostintele de limbi straine, dar si capacitatea de a asimila unele noi.

In mijlocul competitiei, Sonia a primit provocarea de a invata luguandan, o limba specifica zonei Niger-Congo in doar cateva saptamani. Pentru a se califica in acea parte a concursului, micuta invatase deja kazaha si portugheza.

"Lugandan a fost usor de invatat. Pe masura ce inveti limbi straine, cele noi ti se par din ce in ce mai simple", a spus Sonia jurnalistilor de la dailymail.co.uk.

Pentru fetita, urmatorul pas consta in faza nationala a concursului, care va avea loc in Londra, la sfarsitul acestui an.

"Sonia este o eleva desteapta si foarte muncitoare. Familia ei s-a mutat in tara noastra tocmai pentru a-i oferi cea mai buna educatie, iar noi ne bucuram ca a ales aceasta scoala", a declarat directorul institutiei in care invata micuta poliglota.

Ada (2012-07-25 15:09:47)
Ambii mei copii au cunostiinte lingvistice foarte dezvoltate. Baietelul meu are 6 ani si 9 luni si vorbeste fluent olandeza si engleza si se descurca extrem de bine in spaniola, franceza, romana si germana si vorbeste atat engleza britanica, cat si cea americana iar fata mea are aproape 16 ani si vorbeste fluent romana, engleza, germana, spaniola, franceza si italiana si poate purta conversatii de baza in portugheza, maghiara, olandeza si latina, deci daca dai atentie educatiei copilului tau, el va invata de mic, mult mai usor, mai multe limbi.
Monica (2012-05-08 17:32:13)
Si fetita mea are 2 ani si jumatate si vorbeste deja 3 limbi (nu fluent ca nu-i permite varsta) Romana, Engleza si Araba..
Anonim (2011-11-16 14:18:00)
Iar unii la 10 ani nici nu stiu sa tina o lingura corect in mana.
Reportaj ProTV: Care e primul cuvant in engleza pe care-l invata imigrantii plecati spre Vest. "Fugim de moarte, e peste tot"
Recomandari