Sexul zilnic imbunatateste calitatea spermei


Multe cupluri cu probleme de fertilitate si-au pus de-a lungul vremii intrebarea urmatoare: cat de des trebuie sa aiba raporturi sexuale pentru a putea concepe un copil? Afla mai jos care sunt parerile specalistilor si daca exista o cifra… magica.


Pana nu demult se credea ca – atunci cand se doreste conceperea unui copil – un cuplu ar trebui sa inceteze raporturile sexuale cu cateva zile inainte de ovulatia femeii, pentru ca sperma acumulata in cantitati mai mari sa ofere sanse substantiale in incercarea de a zamisli.

In caz contrar, sexul zilnic ar fi redus cantitatea de lichid seminal. Unii experti inca mai dau crezare acestei teorii si sfatuiesc cuplurile cu probleme de concepere sa practice abstinenta inainte de perioada de maxima fertilitate a partenerei.

Potrivit unei a doua tabere, sexul practicat cu o frecventa zilnica sporeste sansele de a concepe un copil. Asta pentru ca relatiile sexuale dese duc la scurtarea perioadei de timp in care sperma este expusa unor molecule aflate in testicule si care – se pare – ar dauna calitatii acesteia.

Practic, fiind eliberata zilnic, sperma afectata de aceste particule este inlocuita de una sanatoasa, necontaminata, tocmai datorita ejacularilor frecvente.

Cu toate acestea, ejacularile dese pot duce la diminuarea cantitatii spermei, insa pentru majoritatea barbatilor nu pare a fi o problema. Barbatii cu un volum al lichidului seminal in parametri normali pot face sex cu partenerele lor zilnic, pana la o data pe saptamana inaintea datei de ovulatie a partenerei, recomanda medicii specialisti. Dar nu mai putin!

Una peste alta, daca nu faceti sex in timpul perioadei fertile va cam straduiti degeaba. Primul pas – si cel mai important – este sa stii cand esti la ovulatie.

De-abia acum intrebarea “Cat de des sa avem raporturi sexuale in aceasta perioada?” incepe sa capete sens. Asta pentru ca daca nu reusesti sa ramai gravida intr-o luna sau doua, s-ar putea sa obositi sa faceti sex zilnic. In plus, gandul la concepere poate sa devina frustrant iar stresul nu te afecteaza doar psihic, ci si fizic (calitatea spermei intra in acest caz la pagube colaterale).

Sexul – fie el frecvent si la momentul potrivit – nu-ti garanteaza indeplinirea obiectivului: mostenitorul mult dorit. Pot fi nenumarate alte motive pentru care nu reusiti sa concepeti un copil. Mergeti la doctor daca cele doua liniute roz ale testului de sarcina se lasa asteptate.

related posts

Modifică setările cookies