Despre socul Colectiv, duminica, la Romania, te iubesc!


Duminica aceasta se implineste un an de la tragedia de la Colectiv, care a mobilizat zeci de mii de oameni pentru ajutorarea victimelor si pentru a face o schimbare in sistemul putred. 

Tag-uri:

Stirile Pro TV au difuzat intreaga saptamana reportaje despre cei ce s-au aflat acolo in seara neagra, despre victime, despre parintii indurerati, despre sistemul medical. Duminica, Romania, te iubesc! va difuza un material despre cei implicati, despre supravietuitori, despre dramele celor care inca au nevoie de ingrijiri medicale si despre durerea parintilor ce si-au ingropat mult prea devreme copiii.

Alex Dima, corespondent special Stirile Pro TV, a urmarit subiectul inca de atunci. Acum, el a stat de vorba cu Raed Arafat si Nicolae Banicioiu, Ministrul Sanatatii la acea data, despre ce s-a intamplat in acea noapte, cum s-au luat deciziile si ce se putea face mai mult pentru victime. 

„La un an distanta de la tragedia din Colectiv, nimeni nu a raspuns pentru greselile petrecute acolo. Cei care cu o inconstienta criminala au bagat atatia oameni in club sunt cercetati, dar liberi. La fel de liberi sunt si cei care au montat artificiile pe pereti si functionarii publici care au inchis ochii la neregulile din club. Revoltator este si felul in care mai marii sanatatii de la noi, politicienii de atunci au crezut ca putem sa facem fata situatiei. Multi au uitat, din pacate, ca supravietuitorii inca isi cauta drumul si au nevoie de ajutor.”, a declarat Alex Dima. 

Telespectatorii vor vedea marturii si imagini cutremuratoare despre cum s-au adaptat victimele, prin ce au trecut in timpul tratamentului, cum si-au gasit resursele pentru a merge mai departe, parintii indoliati ce simt o durere care nu dispare niciodata, dar si declaratiile autoritatilor despre tragedia de la Colectiv, lipsa responsabililor pentru o drama cu care a empatizat intreaga tara si a scos in strada zeci de mii de oameni revoltati.

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc? 

related posts

Modifică setările cookies