7 sfaturi pentru siguranta copilului in parc


Desi plimbarea prin parc ar trebui sa fie una placuta, ea se poate termina destul de rau daca nu respectam anumite reguli la locul de joaca.


Adesea e dificil pentru un parinte sa gaseasca un loc de joaca sigur pentru copilul sau. Cu cat nazdravanul e mai micut, cu atat provocarile pentru parinti sunt mai mari cand vine vorba de a duce copilul la joaca.

Leagane, scrancioburi, tobogane, panouri de catarare, toate sunt un vis frumos pentru micut si un cosmar fara sfarsit pentru parinti.  Daca piticul de-abia asteapta sa se dea in ele ori sa le escaladeze, tu nu-ti imaginezi decat scenarii de groaza: ochi invinetiti sau scosi, dinti sparti, vanatai, zgarieturi, picioare rupte.

Citeste si: Cum ne distram cu cei mici in parc? 5 sfaturi pentru o zi plina de veselie

Afla mai jos sapte reguli care te vor determina sa te relaxezi cand mergi cu un copil la locul de joaca din parc.

1. Imbraca-l pe copil adecvat. Ce-nseamna asta? Fara sireturi la pantofi (opteaza pentru cei cu arici), fara gluga la hainuta, cordoane, bretele sau funde, adica fara toate acele lucruri care se pot agata in echipamentele de joaca si-l pot gatui sau chiar sufoca pe cel mic. In parc se merge doar cu pantofi sport, deoarece orice alt tip de incaltamine se poate intepeni sau il poate face pe pitic sa cada.

2. Mergeti doar la locurile de joaca in jurul carora s-a presarat nisip, traverse de lemn, material spumos sau cauciucat si niciodata acolo unde pe jos este doar ciment sau beton. Altfel, orice cazatura ii poate fi fatala nazdravanului.

Citeste si: Cum sa calatoresti in siguranta: 3 sfaturi de la un fost agent secret

3. Cand ajungeti intr-un loc de joaca, inspectati bine fiecare echipament pentru a depista daca exista vreun ax ruginit sau desfacut, vreo muchie ascutita sau vreun lant care atarna. Daca observati una din situatiile descrise mai sus, instiintati autoritatile care se ocupa de paza si protectia parcului.

4. Invata-l pe pitic sa stea cu sezutul in mijlocul leaganului si sa se tina cu mainile de ambele bare. Nu-i dati voie sa imparta leaganul cu un alt copil deoarcere acesta poate ceda sub presiunea greutatii si nu-l lasati sa treaca prea aproape, prin fata sau prin spatele unui leagan in balans.

5. Exista acum in parcuri terenuri de joaca la intrarea carora sunt plasate placute pe care sta scrisa categoria de varsta pentru care este destinat ansamblul echipamentelor de joaca. Cititi cu atentie si mergeti doar acolo unde copilul vostru se incadreaza cu varsta. Daca are sub cinci ani, nu-l lasati sa alunece pe bara sau sa se catere pe panourile pentru escaladare al caror design este conceput pentru abilitatile motorii ale unor copii mai mari. De asemenea, nu le permiteti copiilor mai mari sa invadeze spatiile de joaca special concepute pentru cei mai mititei. Nu doar ca ii pot rani involuntar, ci pot deteriora jucariile.

Citeste si: 4 sfaturi pentru un picnic reusit alaturi de copilul tau

6. Tine in geanta un pansament steril impregnat cu o solutie dezinfectanta pentru a-l putea eventual pansa pe micut in caz ca se pricopseste cu vreo julitura. E indicat sa aveti la voi si servetele umede. Astfel il veti putea sterge usor pe maini si fata dupa ce va parasi locul de joaca. Mai pune in bagaj si o sticluta cu apa (la temperatura camerei) si un fruct sau altceva de rontait. Dupa atata zbantuiala, cel mic se va intoarce insetat si infometat, iar preturile la tonetele din parcuri sunt cu 20-30% mai ridicate ca la supermarket.

7. Supravegheaza necontenit copilul. O clipa de neatentie si acesta poate disparea din raza voastra vizuala. Se poate rataci sau ajunge in strada. Spuneti-i pe ce bancuta va aflati, pentru a va gasi si el cu usurinta.

Atentie! Daca mergeti cu piciul in parc intr-o zi calduroasa, asigurati-va ca poarta palarioara sau o basca si aveti grija ca leaganele din metal sa nu fie prea incinse pentru pielea sensibila a copilasului.

related posts

Modifică setările cookies