Totul despre inducerea travaliului la nastere


Natura are grija de obicei si controleaza procesul nasterii, dar uneori are nevoie si de un mic imbold. Exista situatii în care medicul îti poate recomanda inducerea travaliului pentru declansarea artificiala a nasterii. Aceasta procedura presupune stimularea contractiilor prin proceduri [...]


Natura are grija de obicei si controleaza procesul nasterii, dar uneori are nevoie si de un mic imbold. Exista situatii în care medicul îti poate recomanda inducerea travaliului pentru declansarea artificiala a nasterii.

Aceasta procedura presupune stimularea contractiilor prin proceduri medicale sau metode naturale, insa ca orice interventie presupune si anumite riscuri.

Cand e nevoie de travaliu indus?

Medicul ginecolog poate sa iti propuna inducerea travaliului mai ales cand sanatatea ta sau a bebelusului sunt puse in pericol:
• sarcina a depasit termenul cu cel putin 10 zile, iar nasterea nu s-a declansat natural
• ti s-a rupt apa, dar nu ai contractii
• a aparut o infectie la nivelul uterului
• dezvoltatrea fatului s-a oprit sau dimpotriva, fatul este prea mare
• lichidul amiotic ce inconjoara bebelusul nu este suficient
• placenta a inceput sa se deterioreze
• suferi de diabet sau ai tensiune arteriala ridicata, iar starea ta de sanatate te poate pune în pericol pe tine sau pe micutul tau

Inducerea travaliului din motive personale (inducerea electiva)

Ultimele saptamani de sarcina pot parea o povara pentru tine, iar declansarea nasterii inainte de termen iti va aparea ca o solutie salvatoare la prima vedere. Inainte sa ceri o astfel de interventie, din alte motive decat cele medicale, tine cont de faptul ca inducerea travaliului poate implica si multe riscuri.

In plus, conditionarile de ordin personal, care tin de dorinta ta de a naste copilul într-o zi anume sau plecarea medicului tau in concediu, nu sunt suficient de importante pentru a induce travaliul, cred specialistii.

Daca starea ta de sanatatea este buna si sarcina nu a depasit termenul, e bine sa lasi natura sa-si urmeze cursul, iar venirea pe lume a copilului tau sa aiba loc la momentul potrivit.

Ce riscuri are inducerea travaliului?

Discuta cu medicul tau si luati impreuna decizia de a provoca nasterea prin inducerea travaliului. Aceasta procedura implica si numeroase riscuri pe care medicul ginecolog trebuie sa ti le explice.

Nasterea prematura, în cazul în care travaliul este indus prea devreme. Acesta îi poate cauza bebelusului probleme respiratorii sau dermatologice.
Probleme cardiace pentru copil, din cauza hormonului (oxitocina) folosit pentru stimarea travaliului. Acesta poate provoca contractii prea dese, care pot reduce cantitatea de oxigen a fatului.
• Riscul aparitiei infectiilor atat la tine, cat si la copilul tau.
• Riscul ca nasterea sa nu se declanseze sau travaliul sa dureze foarte mult, iar medicul sa fie nevoit sa intervina prin cezariana.
• Riscul unei rupturi a uterului, în cazul în care ai avut o operatie anterioara de cezariana.

related posts

Modifică setările cookies