Cum poți să călătorești în jurul lumii aproape fără niciun ban


Vrei sa stai fara niciun ban in casa care are pisicina din fotografia de mai sus cat timp iti alegi urmatoarea destinatie de vacanta? 
 

Tag-uri:

Știm, sună prea frumos ca să fie adevărat, dar e posibil. Dacă ai puțin timp liber, un pic de voință și un PC sau smartphone pe care să faci research online, vei descoperi ca poți călători oriunde în lumea largă cu bani puțini.

Site-urile care te învață cum sa călătorești aproape gratis prin lumea largă îți pot oferi o gramadă de idei care să te ajute să îți împlinești visul. De la programe de voluntariat care oferă masă și cazare în schimbul muncii tale, la joburi precum îngrijitor de case de vacanță luxoase sau angajat pe vase de croazieră private, soluțiile pentru a putea călăori în jurul lumii cu bani foarte puțini sunt surprinzator de multe. 

Mai jos îți prezentăm 10 asemenea oportunități pe care le ai la doar un click distanță.

Back Door Jobs e un site destinat aventurierilor care vor să facă bani în timp ce călătoresc. Cu alte cuvinte, îți poți finanța călătoria chiar în timp ce călătorești. Aici vei găsi o grămadă de job-uri part-time interesante, de la ucenic în fabrici de ciocolată, la angajat în parc de distracții.

All Hands e o organizaţie non-profit care oferă atât programe de voluntariat, cât şi job-uri permanente. Ca voluntar All Hands, vei avea masă + cazare gratuite, precum şi posibilitatea de a călători în jurul lumii, alături de ceilalţi voluntari.

Home Swap Pe acest site poți găsi o grămadă de persoane interesate să facă schimb de case. Cu alte cuvinte, tu le împrumuți casa ta, ei îți împrumută casa lor. Deşi nu e o experienţă care să le facă cu ochiul multora (din diverse motive), e totusi o ocazie numai bună să aduni câteva poveşti interesante de spus nepoţilor, la bătrâneţe.

Coolworks e un site care îţi oferă o grămadă de oportunități și joburi sezoniere. Poţi filtra căutarea în funcţie de tipul de job căutat (restaurant, parc de distracţii etc.) sau poți să alegi un job în funcţie de sezonul preferat. E modul ideal de-a face bani în timp ce călătoreşti (adică nu vei fi nevoit să strângi bani în avans) fără să fii obligat să îţi iei un angajament pe termen lung.

Caretaker e site-ul potrivit pentru tine dacă îţi doreşti să stai gratuit într-o vilă care se află pe o insulă privată sau într-o casă din sudul Franţei, de exemplu. Descrierea job-ului: să ai grijă de casă şi eventual de animalele de companie ale proprietarului câtă vreme e plecat în vacanță. E o oportunitate perfectă dacă vrei sa ai cazare gratuită şi să poţi explora zona, însă trebuie ținut prezent faptul că e de scurtă durată. 

Oportunitățile de mai sus le poți combina cu ofertele de pe Couchsurfing. Couchsurfing-ul e modul ideal de a călători prin lume fără să arunci banii pe cazare. Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că îți oferă posibilitatea de a cunoaște o grămadă de oameni noi și interesanți.

WWOF e o resursă online foarte bună și mai ales pentru cei tineri. WWOF (adică World Wide Opportunities on Organic Farms) e un brand-umbrelă sub care sunt grupați o mulțime de fermieri şi voluntari care promovează agricultura sustenabilă. Cu alte cuvinte, dacă nu te dai în lături de la a oferi o mână de ajutor într-o fermă, poţi primi în schimb mâncare şi cazare gratuite într-o grămadă de țări. 

Yacht Crewing e o resursă online foarte bună pentru cei care vor un job pe vasul de croazieră al unui miliardar, de exemplu. E ocazia perfectă să câştigi bani timp de câteva luni şi în acelaşi timp să vizitezi foarte multe locuri exotice.

Au pair Jobs îţi oferă o multitudine de alternative mai ales dacă eşti tânăr. Ce trebuie să fii dispus să faci: să petreci cel puţin un an în casa unei familii şi să ai grijă de copii. Avantajele programului: cazare şi masă gratuite + salariu. 


Footprints TEFL poate fi o resursă bună pentru cei care vorbesc foarte bine limba engleză. Pe Footprints TEFL poţi găsi persoane sau şcoli care caută profesori de limba engleză pe perioade determinate care variază de la câteva luni sau un an. Nu e nevoie să ai certificat de competenţă lingvistică. 

Help Exchange e similar cu WWOOF, însă oportunităţile sunt mai variate. Aici poţi găsi oferte de muncă în ferme, pensiuni de tip bed & breakfast şi chiar pe vase de croazieră care oferă mâncare şi cazare în schimbul muncii tale.

Se7en e o bază de date în care poţi găsi oportunităţi de voluntariat (masă + cazare gratuite + o sumă modică lunară) în locuri precum Kenya sau Cambodgia.

GVI Careers e un site care oferă multe posibilităţi de a călători aproape fără niciun ban. Aici poţi găsi programe de voluntariat de scurtă durată sau job-uri precum instructor de scuba diving, manager de expediţie în pădurile tropicale sau Africa. 

Ecoteer e un must-visit dacă îţi place să lucrezi în spaţii outdoor. Site-ul oferă o multitudine de job-uri şi programe sezoniere, de la replantat corali în recif (poți să iei în prealabil lecţii de scuba diving gratuite), la instructor de ski în ţările nordice. Programele Ecoteer se întind pe perioade variabile, de la câteva săptămâni la un an.

  • Cum poți să călătorești în jurul lumii aproape fără niciun ban

related posts

Modifică setările cookies