(P) 5 metode eficiente de epilare


Îndepărtarea părului nedorit a devenit o reală preocupare pentru femeile moderne care au atât de multe metode de epilare la îndemână, încât nici nu mai ştiu ce să aleagă.


Important este să aibă în vedere nu numai preţul pe care îl plătesc pentru epilare, ci şi eficientă metodei, adică pe ce perioadă de timp fac investiţia şi cât durează până când firele de păr încep să crească din nou. 

Femeile care aleg clasică metodă a epilării cu ceară au la dispoziţie numeroase oferte de încălzitoare ceară potrivite pentru nevoile lor în oferta magazinului online https://www.shopu.ro/incalzitoare-ceara. Femeile care aleg să îşi elimine părul nedorit de pe corp cu ajutorul unui epilator, pot să îşi comande epilatorul potrivit atât din mediul online, cât şi din magazinele fizice, în timp ce doamnele şi domnişoarele care aleg metoda clasică a epilării cu lama sau cu cremă depilatoare au la îndemână aceste produse chiar în marketul de lângă casă.

Metodele eficiente de epilare şi rolul pe care îl joacă celebrele încălzitoare ceară în eliminarea părului nedorit

De-a lungul timpului au fost inventate mai multe metode de epilare şi au ieşit la iveală mai multe tehnici prin care femeile pot să scape de părul nedorit. Unele au mai multe avantaje, altele au mai multe dezavantaje, important este că doamnele şi domnişoarele să ştie ce să aleagă nu numai pentru a scăpa rapid de părul nedorit, ci şi pentru o perioadă mai îndelungată.

Crema depilatoare reprezintă o variantă foarte bună pentru femeile care sunt grăbite. Aceasta este o soluţie uşor de aplicat, utilizatoarele nu trebuie să aştepte mult şi îndepărtează tot părul de la suprafaţa pielii. În maxim un sfert de oră femeile pot scăpa de părul nedorit de pe corp cu ajutorul cremelor, însă părul va creşte la loc rapid şi mult mai ţepos.

Lamă de râs este cea mai ieftină, mai uşoară şi mai rapidă metodă de eliminare a părului inestetic de pe corp. Lamă de ras nu trebuie să reprezinte o soluţie permanentă deoarece, folosită în mod continuu, va determina creşterea părului nedorit mult mai repede şi mai ţepos. Epilatul pe tot corpul nu durează mai mult de câteva minute, însă poate produce iritaţii, bubiţe, iar a doua zi părul îşi face simţită din nou prezenta.

O altă metodă de epilare este reprezentată de folosirea epilatorului. Majoritatea dispozitivelor în acest sens sunt dureroase, însă există şi variante care nu provoacă atât de multă durere femeilor. Sunt şi dispozitive care sunt special concepute pentru zonele intime şi delicate, însă epilarea poate dura foarte mult timp, unele epilatoare sunt zgomotoase, se poate întâmpla să li se termine bateriile, să nu poată fi folosite nici pe părul scurt, nici pe firul de păr foarte lung şi sunt şi foarte dureroase.

Epilatoarele cu ceară, pe de altă parte, reprezintă o metodă mult mai eficientă de epilat şi ajuta mult la rărirea firelor de păr. Creşterea părului este astfel mult încetinită şi se elimină chiar şi o peliculă de celule moarte. Epilarea cu benzi depilatoare este mult mai uşor de realizat şi acestea smulg firul de păr de la rădăcină, sunt uşor de procurat şi foarte ieftine, însă pot rupe firele de păr şi pot provoca iritaţii.

Epilarea IPL cu lumina intens pulsata este cea mai nouă şi mai promiţătoare tehnologie în acest sens cu numeroase aplicaţii în estetică medicală şi reacţii adverse minime, însă pentru care femeile trebuie să plătească un preţ foarte mare. 

Epilarea cu ceară este ultima şi poate şi cea mai eficientă metodă de îndepărtare a firelor de păr nedorite. Aceasta are rezultate pe termen lung, prin urmare pielea este fină mai mult timp şi firul creşte vizibil pe suprafaţa pielii după 3-4 săptămâni. Pentru epilarea cu ceară femeile vor avea nevoie de ceară de cea mai bună calitate, dar şi de încălzitoare ceară eficiente. Acestea se găsesc în magazinele de specialitate precum https://www.shopu.ro/incalzitoare-ceara la un raport calitate-pret foarte bun.

Epilarea cu ceară mai are şi avantajul că firele de păr smulse nu vor mai creşte la fel de dese şi nici la fel de ţepoase. Ritmul de creştere al părului în urma îndepărtării cu ceară poate fi extrem de scăzut, iar în urma folosirii acestei metode vor exista mai puţine şanse de a îngroşa firele de păr. Foliculul pilos va înregistra o adevărată regresie şi o încetinire a creşterii, ceea ce determina subţierea foliculului în timp. Schimbarea nu se va produce imediat, însă rezultatele vor fi apreciate în timp.

Graţie epilării cu ceară, femeile scapă de iritaţii şi de mâncărimi, iar pielea va avea parte de o exfoliere extrem de blândă şi va fi mai puţin predispusă la inflamaţie. Epilarea cu ceară elimina riscul tăieturilor şi pericolul ranirilor, drept pentru care nu poate fi considerată periculoasă, mai ales dacă sunt folosite numai dispozitive de încălzit de bună calitate.

Rezultatele sunt foarte eficiente şi foarte rapide pentru eliminarea părului nedorit. Cu siguranţă epilarea cu ceară va dura mai mult decât epilarea folosind lama sau epilatorul, dar părul nu va creşte la fel de repede ca şi în cazul acestor metode. 

Fără doar şi poate, cea mai eficientă metodă de îndepărtare a părului nedorit este epilarea cu ceară iar marea varietate de încălzitoare parafina permite atât începătoarelor, cât şi utilizatoarelor profesioniste să folosească această metodă în condiţii sigure şi cât mai eficiente.

related posts

Modifică setările cookies